Kamu çalışanlarından Mehmetçik için zafer duası

1153

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Suriye’nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan “Zeytin Dalı Harekatı”nda Mehmetçik’in zaferi için Kütahya’da kamu çalışanları tarafından dua edildi.

Türk Büro-Sen Kütahya Şubesi öncülüğünde, mesai öncesi Kütahya Defterdarlığı önünde bir araya gelen defterdarlık çalışanları, Zeytin Dalı Harekatı’nda görev alan Mehmetçik’in zaferi için dua etti.

Defterdarlık çalışanları, Türk ordusu için saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okurken, Türk Diyanet Vakıf-Sen Kütahya Şube Başkanı Enver Özkan da Fetih süresinden ayetler okuyarak dua etti.

Yapılan duaya kurum çalışanları ile birlikte çevredeki bazı vatandaşlar da katılarak ‘amin’ dedi.

Türk Büro-Sen Kütahya Şubesi Başkanı Kadir Bayram, yaptığı açıklamada, dua programının Türk Büro-Sen ve Türkiye Kamu-Sen genel merkezlerinin almış oldukları karar gereğince, tüm Türkiye’de gerçekleştirildiğini söyledi.

Kütahya ve ilçelerinde bulunan tüm kamu kuruluşlarında, mesai öncesi dua edildiğini dile getiren Bayram, şunları kaydetti: “Bugün, yüce ordumuzun Afrin’e girişinin dördüncü gününde, Kütahya’da bulunan bütün kurumlarımızın önünde saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşımızı okuduk. Onlar için Kur’an okuyup dualar ettik. Allah yüce ordumuza muzafferiyet nasip etsin. İnşallah yurdumuzda, Ortadoğu’da ve İslam aleminde akan kan ve gözyaşı son bulur. Bunca yıldır İslam alemine büyük hizmetler yapan yüce Türk milleti inşallah bu zulmü de bitirecektir. Yurdumuzda ve Ortadoğu’da huzur ve barışı sağlayacaktır. Katılan herkese çok teşekkür ediyorum.”




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir