Gençlik ve Ergenlik Psikolojisi semineri

1144

Kütahya Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından ‘Hafızım, Kendim ve Ailemle Barışığım Projesi’ kapsamında Kur’an kursu öğreticilerine yönelik “Gençlik ve Ergenlik Psikolojisi” konulu seminer düzenlendi.

Vahitpaşa Yazma Eser Kütüphanesi konferans salonunda düzenlenen seminere İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, İl Müftü Yardımcısı A.Osman Orum ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, istenilen seviyede verimli bir hizmet sunmanın muhatabı tanımakla mümkün olduğunu belirtti.

Toplumu din konusunda aydınlatma görevi verilen Diyanet İşleri Başkanlığının toplumun her kesimine hizmet ulaştırmaya çalıştığını belirten Hazırlar, şöyle konuştu: “Kur’an kursu öğreticilerimiz ruh dünyamızı mamur kılmaya çalışan gönül erleridir. Muhatabımızın gönül dünyasına inmemiz gerekiyor. Bu gün camilerimizde Kur’an kurslarımızda her yaştan insanımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Bir yerde 4-6 yaş kursumuzda küçük çocuklarımıza hizmet vermeye çalışırken bir başka yerde gencimize, yaşlımıza din hizmeti vermeye çalışıyoruz. Bütün bunları yaparken muhatabımızı iyi tanımamız gerekiyor. Her yapılan iş, o iş için ihtiyaç duyulan bilgi birikimi ile yapılınca daha güzel ve daha verimli oluyor. Bizde yaptığımız işin daha güzel ve verimli olması için bu tür seminerleri düzenliyoruz.”

Seminere katılan Çocuk ve Aile Terapisti Kudret Eren Yavuz da şunları kaydetti: “Gençlik dönemi olarak da adlandırılan ergenlik döneminin, insan yaşamının evreleri içinde belki de en özel en gizemli olanı ve yaşamın sonraki yılları için de duygusal yoğunluklar bakımından en çok özlenen evresi olduğunu belirterek “Çocukluk döneminden yetişkinliğe geçişteki çok önemli bir basamak olan ergenlik dönemi, tam bir gelişim ve değişim dönemidir. Bu dönem insanı insan yapan bütün özelliklerin her birinin canlanıp harekete geçtiği bir dönemdir. Yaşamın her dönemi insanlara belli değişiklikler getirir. Ergenlik döneminin de beraberinde getirdiği çok önemli değişiklikler vardır. Bu değişikliklerin gençler tarafından fark edilmesi özümsenmesi ve bu duruma uyum sağlanması elbette ki zordur. Yaşamın her anında insanlar uyum sağlamaları gereken değişikliklerle karşılaşırlar, fakat uyum sağlanması gereken değişiklikler, ergenlik döneminde en üst düzeye ulaşır.”

Seminer, Çocuk ve Aile Terapisti Kudret Eren Yavuz’a hediye takdimi ile sona erdi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir