İHH Kütahya Arama Kurtarma Ekibinin sertifika heyecanı

1197

İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği bünyesinde kurulan ve eğitimlerini başarıyla tamamlayan Arama Kurtarma Ekibine sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

İçişleri Bakanlığı Arama Kurtarma ve Acil Yardım Ekibi Projesi kapsamında dernek bünyesinde oluşturulan Arama Kurtarma Ekibinin sanayi sitesindeki bir işyerinde bulunan ekipmanlar, İHH Kütahya Arama Kurtarama Birim Başkanı Mehmet Mete Çetinkaya tarafından kent protokolünü tanıtıldı.

AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, buradaki törende yapmış olduğu konuşmada İHH’nın Türkiye’nin yüz akı olan kuruluşlardan olduğunu belirterek, “1999 yılı depreminde ben de Kocaeli’nde üniversite öğrencisiydim ve İHH bünyesinde, Milli Gençlik Vakfıyla birlikte vatandaşlarımıza yardım çalışmalarına katılmıştım. Çalışmaların, iş yapma anlamında amatörlükten profesyonelliğe geçmesi bizi oldukça sevindirdi. Yapılmış olan tanıtımda görmüş olduğumuz malzeme ve ekipmanın burada gönüllü bir ekip tarafından bulundurulması bizi memnun etti. Allah bunları bir afet ortamında kullanma fırsatı vermesin ancak bunların da eksik olmaması lazım. Her zaman hazırlıklı olmalıyız.” dedi.

İçişleri Bakanlığı Arama Kurtarma ve Acil Yardım Ekibi Projesi kapsamında alınan malzemeleri inceleyen Vali Ahmet Hamdi Nayir, arama-kurtarma faaliyetlerinde gelinen noktadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Projenin hayata geçmesinde emeği geçenlere teşekkür eden ve sertifika almaya hak kazananları da tebrik eden Vali Nayir, şunları kaydetti:

“Hamdolsun bugün geldiğimiz nokta olarak hem merkezi yönetimin AFAD başkanlığında yeterli malzemesi ve elemanı var hem yerel yönetimlerimiz, belediyelerimiz itfaiyeler olarak çok daha iyi hale geldi. Üçüncü ayak olan sivil toplum ayağında da gönüllü teşekküllerini bu şekilde tamamlamış oluyoruz. Bir kaza bela durumunda hem merkezi hem yerel yönetim hem de gönüllü teşekküllerimiz birlikte hareket edecekler, koordinasyonu sağlayacaklar. Bugün arkadaşlarımız hem AFAD hem itfaiye hem de sağlık teşkilatımızdan almış oldukları eğitimlerin karşılığı olan sertifikalarını almış oldular. Temennimiz, dileğimiz o ki bunları kullanacağımız bir afet yaşamayalım; ama yaşadığımızda da hem kendimize hem de ülkemiz dışındaki afetlere yardım edecek eğitimimiz, malzememiz ve personelimiz var. İlgilenen, konuyu dert edinen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum ve kendini burada gönüllü olarak görüp, gelip eğitimlerini alıp, bizimle irtibat halinde olan dernek yetkililerimize teşekkür ediyorum.”

Dernek Başkanı Mustafa Yenipazar da ekibin eğitimlerini tamamladığını ve önümüzdeki günlerde Bursa ve Kütahya’da yapılacak olan kampa katılacağını söyledi.

Tanıtım ve konuşmaların ardından ekipte görev alan ve verilen arama kurtarma, yangına müdahale ve ilk yardım eğitimlerini başarıyla tamamlayan personel sertifikalarını Gazel, Nayir ve Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’nun elinden aldı.

 




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir