İsmet Güral DEİK’te yeniden Konsey Başkanı seçildi

1291

Kütahyalı İşadamı, Güral Porselen A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Güral,  Dış İlişkiler Ekonomik Kurulu (DEİK) Slovakya İş Konseyi başkanlığına ikinci kez seçilerek görevini devam ettirdi.

Türk özel sektörünün dış ticaret, uluslararası yatırımlar, hizmetler, müteahhitlik ve lojistik başta olmak üzere, dış ekonomik ilişkilerini yürütme, yurt içi ve yurt dışında yatırım imkanlarını araştırma, ülkemiz ihracatını artırmaya katkı sağlama ve benzeri iş geliştirme çalışmalarını düzenlemekle görevlendirilmiş bir kurum olan DEİK ( Dış İlişkiler Ekonomik Kurulu ) tüm iş konseylerinin genel kurullarını aynı günde tamamladı. Pek çok Başkanın görevi devrettiği genel kurulda, İsmet Güral, Slovakya İş Konseyi başkanlığına ikinci kez seçilerek görevini devam ettirdi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK)  iş konseylerinin başkanları ile yönetimleri, İş Konseyleri Olağan Genel Kurulu’nda seçimle belli oldu. 11 Ocak 2017 tarihinde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi,  TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıloğlu, MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün gibi üst düzey konukların katılımıyla yapılan seçimlerde Güral Şirketler Grubu Başkanı İsmet Güral yeniden Slovakya İş Konseyi Başkanlığına seçildi.

Genel Kurul kapanış töreninde iş dünyasına seslenen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “DEİK’in yeni döneminde DEİK Yönetim Kurullarına Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve imkan olduğu sürece ben de katılacağım. İlgili diğer bakanlarımıza da ihtiyaç duyduğumuz anda rica edeceğiz.” dedi.

DEİK İş Konseylerinin ülke sorunlarını kendisine dert edinen işadamlarından oluştuğunu vurgulayan bir konuşma yapan DEİK Başkanı Nail Olpak, başkanlık görevine yeniden seçilerek görevini sürdüren İsmet Güral’a çalışmalarında başarılar diledi.

İsmet Güral’ın başkanlığındaki Konsey, her ülke arasında karşılıklı düzenli gerçekleştirilen İş Konseyi Ortak Toplantılarına ek olarak çeşitli sektörel heyet ziyaretleri ve toplantılar düzenlemiş, üst düzey resmi ziyaretler gerçekleştirmiş ve fuar-sergi organizasyonlarına destek sağlanmıştır. Slovakya’da Türk iş dünyası ve Türkiye pazarına yönelik farkındalığı artırmak amacıyla ikili İş Konseyi etkinliklerinin yanı sıra Türkiye tanıtımına yönelik sosyal/kültürel etkinlikler düzenlenmesinde gayret göstermektedir. Aynı şekilde Slovakya pazarının Türkiye’de tanıtılmasına yönelik olarak odalarla işbirlikleri çerçevesinde Slovakya tanıtım günleri İş Konseyi’nin önümüzdeki dönem takviminde yer almaktadır.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir