‘Basın da kamu görevi ifa ediyor’

1233

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, “Bunda bir isabet var, hem mülki idare hem de gazetecilerimiz neredeyse ortak işler yapıyorlar. İkisi de kamusal görev yapıyor. Her iki grup da milletin dertleriyle beklentileriyle ilgileniyor. Dolayısıyla bizler kendimizi gazetecilerden çok ayrı tutmuyoruz” dedi.

BASIN BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Nayir, kentteki bir restoranda düzenlenen kahvaltı programında gazetecilerle bir araya gelerek onlarla sohbet edip günleri kutladı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve aynı zamana denk gelen İdareciler Gününü aynı günde yaşamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Vali Nayir, şöyle konuştu: “Bunda bir isabet var, hem mülki idare hem de gazetecilerimiz neredeyse ortak işler yapıyorlar. İkisi de kamusal görev yapıyor. Her iki grup da milletin dertleriyle beklentileriyle ilgileniyor. Dolayısıyla bizler kendimizi gazetecilerden çok ayrı tutmuyoruz. Mülki idareyle basın mensuplarının bir yakınlığının olması lazım. Basın gözümüzde önemli. Milletin haber alma, doğruyu öğrenme, tarafsız bilgiye ulaşması açısından sizler kamu görevi ifa ediyorsunuz. Her toplumun, her grubun, her meslek grubunun mutlaka sorumlulukları var. Siyasetin, ticaretin, bürokrasinin ve idarenin olduğu gibi basın mensuplarımızın da sorumlulukları var. Ve o sorumlulukları belirleyen ilkeleri de var. O ilkelere uyulduğu taktirde de bu meslekten tat almak, bu mesleğin hazzına varmak mümkün. İnanıyorum ki bütün arkadaşlarımız kendilerinde o sorumluluğu hissederek görevlerini yapmanın yanında yaptıkları görevin tadını da hissedecek tarzda görevlerini ifa ediyorlardır. Sizler toplumun bizler açısından birer aynasısınız. Toplum açısından da bizi topluma gösteren birer aynasınız. Dolayısıyla siz bu aracı rolüyle hem idareyi hem de toplumu birbirine yaklaştıran, onların beklentilerini birbirine duyuran bir meslek mensubu olarak önemli görev ifa ediyorsunuz.”

BASINDAN GÜZEL DESTEKLER GÖRÜYORUZ

Kütahya’ya yapılacak güzel işlerde Kütahya basınının desteğini her zaman yanlarında gördüklerini de kaydeden Vali Nayir, “Buradaki bir buçuk yıllık görev sürem içerisinde açıklıkla söyleyeyim, basın mensubu arkadaşlarımdan güzel Kütahya’m adına güzel destekler gördük. Yapılacak işlerde yol gösterme adına veya düşündüklerimizi halka yansıtma adına arkadaşlarımız tam bir aracı rolü üstlendiler. Bize de yardımcı olmaya çalıştılar. Toplumda hissettikleri sıkıntılar varsa birebir de gelip, bize o konuda yol açtılar. Veya yaptığımızın doğru olduğuna inandıkları konuda da gelip bizlere, ‘Bu konu doğru, iyi bir yoldasınız’ diyerek bize tekrar bir şevk unsuru oldular” ifadelerini kullandı.

BU GÜNLER MESLEK DAYANIŞMASI AÇISINDAN ÖNEMLİ

Bu tür günlerin meslek dayanışması açısından önemli olduğunu da ifade eden Vali Nayir, Bu günlerin meslek dayanışması ve mesleğin kolay ifası açısından, sizlerin hakları, sizlerin bu mesleği daha iyi yapabilmesi açısından ve topluma verilecek mesaj açısından önemi var. 10 Ocak günlerinde inşallah sizler kendi aranızda burada bir basın ordusu olarak gösterdiğiniz birlik ve beraberliği gösterip hem yürüttüğünüz meslek açısından hem de yaşadığınız il açısından daha iyisini hedeflemeniz lazım. Onu da yapıyorsunuz. Buradaki birlik ve beraberliğinizde bize düşen bir şey varsa inşallah biz de yanınızda olmaya çalışarak ilimiz adına gerçekleştirilecek her güzel şeyde bu birlik ve beraberliği görmek istiyoruz. Ben tekrar bu davete icabet edip uzaktan ve yakından gelen bütün arkadaşlarımıza ve onların ailelerine sağlık ve huzur diliyorum. Mesleklerinde başarı diliyorum.” diye konuştu.

Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam da programa ev sahipliği yapan Vali Nayir’e teşekkür etti. Sağlam, Kütahya basını olarak ortak payda olan Kütahya konusunda herkesin ortak hareket etmesinin sevindirici olduğunu ifade etti.

Kentte görev yapan çok sayıdaki basın mensubu ile gazetelerin imtiyaz sahiplerinin katıldığı programa Vali Yardımcısı Arif Yalçın, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hamiyet Özkalay da hazır bulundu.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir