Yoncalı uygulama oteli hizmete açıldı

2044

Yoncalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde açılan Uygulama Otelinin faaliyete geçtiği ve üst düzey konforuyla konaklama hizmeti verdiği bildirildi.

Uygulama oteli, 45 odası ve 90 yatak kapasitesi, üst düzey konforu, jakuzili odaları, 160 ve 45 kişilik konferans salonu, 10 kişilik VİP salonu, 160 kişilik restoranı, 120 kişilik alakart restoranı, 25 kişilik iki adet kafeteryası, yaz organizasyonları için termal havuzu bulunan 400 kişilik bahçe alanı ile de dikkat çekiyor.

ÖĞRENCİ, ÖĞRETMEN VE USTA ÖĞRETİCİLER İŞLETİYOR

Termali ile bölgede adından sıkça söz ettiren Yoncalı Mahallesindeki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yanına inşa edilen ve faaliyete başlayan uygulama oteli, öğrenci, öğretmen ve usta öğreticiler tarafından işletilerek müşterilerine hizmet ediyor.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hakan Gölpınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kütahya’daki turizm alanındaki tek lise olduklarını, bu alanda 330 öğrenciye eğitim ve öğretim hizmeti verdiklerini belirtti.

Okul bünyesindeki uygulama otelinin yaklaşık iki ay önce faaliyete girdiğini aktaran Gölpınar, şöyle konuştu: “Uygulama otelimizi bu yıl faaliyete geçirdik. Otelimizi, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve usta öğreticilerimizle birlikte işletiyoruz. 90 yatak kapasiteli otelimiz termal bir beldede olması hasebiyle termal suyu ve havuzu olan, odalarında küvetleri ve konforu üst düzeyde olan bir otel. Yoncalı’da nezih ve temiz bir konaklama için hazır durumdayız. Otelimiz düğün, toplantı ve diğer organizasyonlar için de hazır vaziyetteyiz. Önümüzdeki yaz sezonunda da Yoncalı’da konaklama amacıyla gelenlere hizmet vereceğiz.”

TURİZM ÖĞRENCİLERİNE STAJ FIRSATI

Okuldaki eğitim öğretim faaliyetleri hakkında da bilgiler veren Gölpınar, “Turizm alanındaki bir lise olmamız hasebiyle okulumuzda konaklama ve seyahat hizmetleri alanı ve yiyecek ve içecek hizmetleri olmak üzere iki alanımız var. Bu alanlarda toplamda 330 öğrencimiz eğitim ve öğretim görüyor. Bu öğrencilerimiz turizm sezonunun başlangıcı kabul edilen 15 Nisanda karnelerini alıyor. 1 Mayıs itibariyle de öğrencilerimizi Türkiye’nin çeşitli yerlerinde bulunan ve anlaştığımız otellere ve işletmelere staj için gönderiyoruz.  Öğrencilerimiz turizm sezonu bitene kadar bu alanlarda staj yapıyorlar. Turizm lisesi olarak turizmin her alanında piyasaya insan yetiştirmede varız. Bu anlamda eğitim kalitemizi artırarak eğitim öğretimimize devam ediyoruz. Aynı zamanda okulumuz yatılı bir okul, ilçelerimizden de okulumuzda öğrenim gören ve pansiyonumuzda kalan öğrencilerimiz var” diye konuştu.

TAŞIMALI EĞİTİMİN YEMEKLERİ UYGULAMA OTELİNDEN

Uygulama Otelinin konaklama hizmetinin yanı sıra yemek hizmeti de verdiğini dile getiren Gölpınar, “Bunun dışında Kütahya’daki taşımalı eğitimin yemek üretimini de otelimiz bünyesinde yapıyoruz. Bu kapsamda her gün yaklaşık bin 900 öğrenci için yemek çıkarıyoruz. Her gün sabah 3’te hareket başlıyor ve sabah 8’e kadar devam ediyor. Sonra da kiraladığımız araçlarla bu yemeğin dağıtımını gerçekleştiriyoruz” dedi.

Gölpınar, açıklamanın ardından İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Halil Ertaş, Şube Müdürü Celal Boztepe ile birlikte gazetecilere otelin tanıtımı yaptı.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir