Erdoğan’ın talimatıyla son söz Ali Çetinbaş

1214

AK Parti Genel Merkez Kütahya İl Koordinatörü Mehmet Nil Hıdır, 20 Ocakta yapılacak il başkanlığı kongresinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla mevcut il başkanı Ali Çetinbaş’ın aday olduğunu bildirdi.

Hıdır, parti binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, temmuz ayında başlayan ilçe kongrelerini tamamladıklarını belirtti.

Kütahya’da görev yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Hıdır, şöyle konuştu:“Kütahya’da görev yapmak, Kütahyalı kardeşlerimizle birlikte AK Partimizin geleceğe güvenle bakması ve dün olduğu gibi bugün de sağlam ve güçlü bir yapıda olması için çalışmak benim için bir mutluluk vesilesidir.  Bana göre Kütahya bir tarih şehri,  ilim irfan ve medeniyet şehri. Kütahya, cumhuriyet tarihi boyunca kendi üzerine düşen görevi her daim yapmıştır. Sizler önce merhum Menderes’e, sonra merhum Özal’a, sonrada rahmetli Erbakan hocamıza sahip çıktınız, şimdi de görüyorum ki liderimiz, genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından hiç ayrılmıyorsunuz. 6. olağan kongre döneminde Kütahya il kongremizi 20 Ocak 2018 Cumartesi günü gerçekleştireceğiz. Kongremiz yeni spor salonunda saat 12’de icra edilecektir.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kongre için Kütahya’ya geleceğini ve tüm Kütahyalıları kongreye davet ettiğini de kaydeden Hıdır, “Genel merkezimizin ortaya koyduğu çalışmalar ve yaptığı istişareler neticesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla kongremizde aday, mevcut İl başkanımız Ali Çetinbaş kardeşimdir. Genel merkezimizin, milletvekillerimizin tamamın ve bütün belediye başkanlarımızın arzusu budur. İlçe başkanlarımız ve teşkilatımız bunu istemektedir. Bunun dışında kalan her hamle ve davranış uygun değildir. Bizler sadece Kütahya’da değil tüm Türkiye’de yapılan çalışmalar ve istişareler sonucu kongrelerimizin tek listeyle icra edilmesini istiyoruz. AK Parti geleneğini bilenlerimiz bu kararın ne anlama geldiğini çok iyi idrak ederler. Bu konuda genel başkanımızın söylediği söz, son sözdür.”

 




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir