‘Yerli otomobil için en uygun il Kütahya’

1480

AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, gazetecilerle bir araya geldi. Türkiye ve Kütahya gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Nazlı, “Altıntaş’ta yapılacak olan Zafer OSB’nin sahip olduğu imkanlar ve altyapıdan dolayı yerli otomobil için en uygun yer olacaktır” dedi.

“BÜYÜK GELİŞMELERE KARŞIN BÜYÜK OYUN VE ENTRİKALAR”

Nazlı, Kütahya Belediyesine ait Çamlıca mesire alanında bulunan sosyal tesislerde gazetecilerle bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin hemen her alanda gelişmeler kaydettiğini, milletin iradesinin hakim olduğu bir dönemin yaşandığını belirten Nazlı, şöyle konuştu: “Türkiye AK Parti ile son 15 yılda yakalamış olduğu büyük bir gelişme trendine karşılık maalesef büyük oyunlara ve entrikalara maruz kaldı. Türkiye’nin büyümesiyle orantılı olarak bunların boyutları da artmaya başladı. 2016’daki 15 Temmuz Türkiye’yi işgal ve darbe girişiminin ardından ve özellikle de 2015 haziranından itibaren de terörle mücadelede büyük bir başarı sağlandı. Şu anda birçok terör örgütü eylem yapamaz hale getirildi. Türkiye artık kendi savunma sanayisini üretiyor ve bu çok önemli bir gelişmedir. Bir yandan demokrasi ve insan hakları alanında özgürlükler ve reformlarla Türkiye’nin önü açıldı. Milletin iradesinin hakim olduğu bir dönem ortaya çıktı. Bu süreç içerisinde Türkiye, bizlere karşı operasyon düzenlemek isteyen ülkelerin hedefi haline geldi. Bu sefer de FETÖ gibi kuklalar da devre dışı kalınca, Avrupa ülkeleri, Amerika ve küresel güçlerin doğrudan müdahalelerine şahitlik ettik. 2017 yılında referandum sürecinde Türkiye, bakanlarımıza karşı Almanya’nın, Hollanda’nın ve Avusturya’nın yapmış olduğu demokrasiye uymayan tutumlarına maruz kaldık. 2017 yılına damga vuran en önemli olay 16 Nisan referandumuydu.”

“2017’DE ÖNEMLİ OLAYLARA TANIK OLDUK”

2017 yılının diğer bazı önemli olaylarından da söz eden Nazlı, “ FETÖ’nün davaları başladı ve hesap vermek üzere şu anda mahkemelerde duruşmalar devam ediyor. Kuzey Irak’ta yapılan bağımsızlık referandumu Türkiye’nin engellemelerine rağmen yapıldı. Bu referandum Barzani’nin gidişine sebep oldu ve Türkiye’nin bölgedeki üstünlüğü bir kere daha görüldü. 8 Ekim’de Amerika ile yaşanan vize krizi ve yapılan siyasi baskılardan sonuç alamayan ülkeler ekonomik olarak Türkiye’yi yıpratmaya çalıştı. Yine NATO’nun tatbikatında silahların hedefi olarak gösterildi. Bu skandala Türkiye gereken cevabı verdi. 8 Aralık’taki Trump’ın şahsi girişimi olan İsrail’in başkentinin Kudüs olarak tanınması kararına karşı Türkiye ile tüm İslam alemi ve birçok Avrupa ülkesi bu karara tepki gösterdi. Türkiye’nin önderliğinde İslam İşbirliği Konferansında Filistin’in başkenti Kudüs olarak tanındı. Yine Türkiye’nin önderliğinde Birleşmiş Milletlerde bir tasarı sunularak, 128 kabul, 9 red oyuyla Kudüs kararının kabul edilemezliği görüldü.” diye konuştu.

“ 2017 KÜTAHYA AÇISINDAN VERİMLİ GEÇTİ”

2017 yılının Kütahya açısından da oldukça verimli geçtiğini dile getiren Nazlı, şöyle devam etti: “16 Nisan referandumuyla hakikaten bu ülkenin gelişmesine ve büyümesine sağduyu içerisinde katkı vererek yüzde 70,3’lük oy ile destek verdi. 2017 yılında özelikle uğraştığımız konuların başında 5. Organize Sanayi Bölgesi idi. Altıntaş Zafer OSB konusunda önemli aşamalar kaydettik. Sıkıntıları giderdik. Şuanda imar planları askıya çıktı. Mart ve Nisan aylarında araziler yatırımcılara tahsis edilmeye başlayacak. Yerli otomobil Kütahya gündemini çok işgal etti. Son 15 yılda yapılan çalışmalar Kütahya’nın yerli otomobili isteyebilmesi için bir zemin hazırladı. Yerli otomobilden bahsedebilmeniz için ulaşım, lojistik, uygun OSB ve nitelikli işgücü gibi birçok faktör lazım. Kütahya sanayileşme alanında çok önemli adımlar atıyor. Kütahya’da da artık bir müteşebbis ruhu gelişiyor. Yeni jenerasyonun Kütahya’ya fabrikalar kurduğunu memnuniyetle görüyoruz. Kütahya kamu kaynakları ile büyüyen bir şehir olarak itham ediliyordu. Artık OSB’lerimizi gezdiğimizde Kütahya halkımızın da yatırımlar yaptığını görüyoruz.”

“YERLİ OTOMOBİL İÇİN EN CAZİP İL KÜTAHYA”

Yerli otomobil konusunu da değerlendiren Milletvekili Nazlı, “Yerli otomobil konusunda çok önceden yaptığımız ve Kütahya’nın önemli potansiyelini gözler önüne seren bir çalışma yaptırmıştık. Anadolu gruba yapılan ziyarete fizibilite raporu ile gittiler. Ben şunu iddia ediyorum; ‘Altıntaş’ta yapılacak olan Zafer OSB’nin sahip olduğu imkanlar ve altyapıdan dolayı yerli otomobil için en uygun yer’ Çünkü Zafer OSB’da 5. Bölge teşviki veriliyor ve Ankara İzmir otoyoluna 8 km mesafede. Yatırımcılar Avrupa’nın en büyük limanı olacak olan Çandarlı limanına çok rahat bir şekilde ulaşım sağlayacak. Ayrıca hızlı tren hattımızda bu bölgeye durak koydu. Türkiye’de ulaşımın her çeşidinin toplandığı bir bölge daha var mı? Ayrıca Hamburger şirketi de Türkiye’de 17 il arasından Kütahya’yı seçti ve bu seçim Kütahya’nın sanayileşmede geldiği nokta açısından gurur kaynağıdır. Bu yatırım ile 2. OSB doldu. Bundan sonraki yatırımları Altıntaş Zafer OSB’ye vereceğiz.  Ayrıca 2017 yılında Kütahya büyük bir sükse yaparak UNESCO’da Yaratıcı Şehirler ağına girdi. Bunun lansmanını Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla gerçekleştirmeyi ve Kütahya’yı tanıtmayı amaçlıyoruz. Bu bir final değil bir başlangıç. Yöre halkı için büyük bir sorun olan Çavdarhisar’ın tarımsal sulama hattı için Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu ile görüştük. Görüşmemizde bu yatırımı kabul etti ve imzalanan protokolle en yakın zamanda başlayacağız. Doğalgaz konusunda da nüfusumuzun büyük bir çoğunluğu bu hizmetten faydalanacak” ifadelerini kullandı.

“KAMU YATIRIMLARI HIZLA DEVAM EDİYOR”

Kütahya’ya yapılan kamu yatırımlarının da hızla devam ettiğini, birçok kamu binasının yenilendiğini de kaydeden Nazlı, “Kütahya’da en çok gördüğümüz şeyler biri de kamu binalarının yenilenmesiydi. Valilik binamız, Tavşanlı Hükümet Konağı, Belediye binamız, Emniyet Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü binası bitmek üzere, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü binası tamamlandı. Cezaevi ve Arkeoloji Müzemiz, İŞKUR İl Müdürlüğü yapımı devam ediyor. PTT binamızın yıkım işlemleri sürüyor. Tekno Kent’in yapımı tamamlandı. Olimpik yüzme havuzumuzun inşaatı devam ediyor. Tarım İl Müdürlüğü binamızın yatırım planı onaylandı. Kütahya Adliyesi’nin de 2018 Mart ayı gibi ihalesine çıkılacak. Müftülük Hizmet binamız, lojmanları ve camisi ile yeniden yapılacak. DPÜ’de İlahiyat fakültesi ile Kongre ve Kültür Merkezi’nin yapımı sürüyor. KYK’lardaki kapasitemizde 13 bine çıkıyor. BESYO binasının inşaatı devam ediyor. Şehir Hastanemizin de hafriyat çalışmaları sürüyor. Simav, Altıntaş ve Gediz hastaneleri açıldı. Emet Devlet Hastanesi devam ediyor. Emet’te ayrıca 342 milyon TL’lik sülfürik asit tesisi yatırımı başlayacak. Milli Eğitimde de önemli yatırımlar yaptık ve bunların tamamlanmasıyla Kütahya’da ikili eğitim yapan okulumuz kalmayacak. Eğitim alanlarını da çeşitlendirdik. Kütahya TEOG sınavlarında ilk 5’e, üniversite sınavlarında da 12’nci sıraya kadar yükselmişti. Bu da Kütahya’da verilen eğitim kalitesinin arttığını gösteriyor. Okullaşma konusunda Kütahya Ege Bölgesinde 1’inci, Türkiye’de de 5’inci sırada. Üniversitemizde de şuan 58 bin 563 öğrenciye ulaştık. Ahmet Yakupoğlu müzemiz içinde 10 milyon TL’lik kaynak ayrıldı ve yapımı sürüyor.” diye konuştu.

Kentte yürütülen diğer çalışmalar hakkında da açıklamalar yapan Nazlı, Kütahya’ya hizmet etmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir