Vekillerden Adalet Sarayları için ortak açıklama

1217

AK Parti Kütahya milletvekilleri İshak Gazel, Mustafa Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu ve Ahmet Tan, yaptıkları ortak açıklama ile Kütahya ve Domaniç ilçesine Adalet Saraylarının yapılması için Adalet Bakanı ile görüşme yaptıklarını bildirdi.

“Ülkemizin dört bir yanında adaletin tecellisi için özveriyle görev yapan bütün yargı mensuplarımızın, adliye ve cezaevi personelimiz ile avukatlarımızın daha nitelikli hizmet sunmaları için modern ve nitelikli hizmet binaları yapmayı önemsiyoruz” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Geçtiğimiz yıl tamamlanarak hizmete açılan Tavşanlı Cezaevinden sonra şimdi de Domaniç ilçemizde Açık cezaevi ve Kütahya’da Adalet sarayı yapılması için Adalet Bakanımız ile görüştük. Geçtiğimiz yıllarda planlanan ama yatırım programına alınamayan Domaniç cezaevimizin proje çalışmalarına önümüzdeki haftadan itibaren çalışmaların başlatılması için sayın bakanımız ilgili bürokratlara talimatı verdi. Domaniç ilçesi Hisar mahallesinde 70 dönüm arazi Adalet Bakanlığı adına tahsis edilmiştir. Proje çalışmasının tamamlanmasına müteakip inşaat yatırımına teklifi yapılacak. Yapılacak olan cezaevinde kalan hükümlü ve tutukluların da topluma kazandırılması kapsamında tarımsal üretim ve faaliyetlerde gerçekleştirilecek.”

Kütahya Adalet Sarayı için de 2018 yılında ihaleye çıkılacağı ifade edilen açıklamaya şöyle devam edildi:  “Kütahya merkezimizde ihtiyaç duyulan yeni adalet sarayı için proje çalışmaları tamamlandı. 2018 yılının ilkbaharında Resmi gazetede yayınlanacak olan yatırım programından sonra hızla uygulama ihalesi yapılacak. Böylelikle Kütahya için önemli iki yatırımı daha hayata geçirmiş olacağız. Adalet sarayları tarafsız ve bağımsız yargımızın, bu yargı fonksiyonunda görevli adalet çalışanlarımızın ve insanımızın da beklediği bir hizmet standardıdır. İçindeki bütün birimlerin aktif ve rahat çalışabileceği, hemşerilerimizin de rahat ve hızlı hizmet alabileceği Adalet sarayımızda kamu hizmetlerinin standardını en üst noktaya çıkartacak  ve adaletin tecellisini gerçekleştirmiş olacağız. Cezaevimizin ve Adalet Sarayımızın yapılması için desteklerini esirgemeyen Adalet Bakanımız Sayın Abdulhamit Gül’e ve Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Şaban Yılmaz’a teşekkür ediyor yeni yatırımlarımızın tamamlanana kadar takipçisi olacağımızı siz değerli Kütahyalı hemşerilerimize ifade ediyoruz.”




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir