Karaçam üretimi için kozalak topluyorlar

2368

Ehrami Karaçamın dünya üzerindeki doğal ve en yoğun yayılış alanı olan Kütahya’da yeni karaçamların yetişmesi için kozalak toplama çalışmaları yapıldığı bildirildi.

2017 yılı sonbahar Tohum Üretim Programı Kapsamında yapılan kozalak toplama çalışmaları Emet Hasanlar Köyü Kooperatifince gerçekleştirildi.

Balıköy karaçam tohum meşçeresinde 5 bin 580 kilogram karaçam kozalağı ve Tavşanlı’nın Vakıf köyündeki ehrami karaçam sahasından da bin 180 kilogram ehrami karaçam kozalağı, Emet Hisarcık Fidanlık Orman İşletme Şefliğince yapılan organizasyon ile Hasanlar köyü Kooperatifince toplandı.

Yapılan çalışmalarla ilgili bir açıklama yapan Kütahya Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım, kozalak toplamak için merdivenlerle çam ağaçlarının dallarına tırmanan köylülerin bu çalışma ile yevmiyelerini çıkardıkları için memnun olduklarını ifade etti.

Kayım, toplanan kozalakların Eskişehir Orman Fidanlık Müdürlüğündeki tohum stok merkezine nakledildiğini ve tohumları çıkarıldıktan sonra bozuk veya yangınlarda zarar gören alanlara ekileceğini söyledi.

 




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir