Kütahya’da ‘Özgür Kudüs’ söyleşisi

1354

Kütahya’da, İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği, Genç İHH Başkanlığı, “Özgür Kudüs” sloganıyla söyleşi düzenledi.

Dernek binasında düzenlenen söyleşide konuşan Genç İHH Başkanı Murat Aydoğdu, İHH olarak her hafta Salı günleri akşam saatlerinde, tüm herkese açık olan ve farklı konu ve konukların katılacağı söyleşi programları düzenleyeceklerini söyledi.

Söyleşinin bu haftaki konuğu olan ve programa konuşmacı olarak katılan Filistin asıllı Muhammed Ziya Afifi, Kudüs’ün tarihçesinden başlayarak günümüze kadar yaşanılanları anlattı.

Kudüs’ün Müslümanların kalbi olması gerektiğine dikkat çeken Afifi, şunları kaydetti: “Kudüs’te huzur varsa tüm Müslümanların huzuru vardır. Oraya hakim olan tüm dünyaya hakimdir. Müslümanların dağınıklığı, parçalanmışlığı, mezhep çatışmalarını durduracak varsa o Kudüs’tür. En büyük örnek Trump’ın utanç verici kararından sonra birbirine düşman ve iç savaş pençesinde yıllardır kalan Irak’ta,  Suriye’de, Yemen ve Mısır’da Kudüs’e destek protestoları düzenlendi. Her şeyde bir hayır vardır. Türkiye’de bile iç sorunlarımızla birbirimizi yiyecekken Kudüs tüm halkı toparladı. Fiziki anlamda bu karar çok şey değiştirmeyecek ama yalan da olsa Amerika barış hamiliğinden çıkıp İsrail safına bariz bir şekilde oturdu. Kudüs’ün bizim gözümüzde batısı doğusu yoktur. Kurtardığımız her metre kare bizim vatanımızdır. İsrail ile tüm ilişkileri kesilmesi için çabalamalıyız, hiç olmazsa asgariye almak lazım. Düşmana ne kadar zarar verirsen o kadar sözünü dinler. İsrail aleyhine altmışa yakın karar çıkmasına rağmen Müslüman ülkelerin zayıflıklarından hiç baskı yapılamadı ve dünyanın şımarık ülkesi olmuştur. Filistin halkı şu an işgal altında bir halktır. Elinde taş vardı attı, hafif silah oldu atıyor eline ne geçerse savunmaya devam ediyor. Ama unutulmasın komple işgal altında olan Filistin ve Kudüs sadece savunma meşalesini yanık tutacak. Zaferin Müslümanlardan, özellikle Türkiye’den gelmesini bekliyor.”

Kudüs’te 370 bin Filistinlinin yaşadığını da aktaran Afifi, “Kudüs şehrinde Filistinliler gittikçe İsrail’in yaptırımlarından ve Yahudilere bedava dağıtılan evlerden dolayı zamanla azınlık olacaklar. Kudüs tesbihte olduğu gibi Müslümanların imamesi olacak. Birleştirici, ayrılıklarını unutturucu ve hantallıklarını giderecek şehir kutsal Kudüs’tür” diye konuştu.

Söyleşiye, dernek üyeleri ile vatandaşlar ilgi gösterdi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir