Kütahya’ma Gel Gali

1952

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) öğretim üyeleri tarafından hazırlanan Kütahya’ya Gel Gali şarkısı büyük ilgi görüyor. Hazırlanan klipte Kütahya görselleri kullanılan ve özellikle sosyal medyada paylaşılan şarkı kentin tanıtımına da katkı sağlıyor.

DPÜ Türkçe Ana Bilim Dalı 4. sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Vazomatik’ adlı tiyatro oyunun müziği olarak ortaya çıkan, sözleri Yrd. Doç. Dr. Mustafa Ulaş Atasoy ve Doç. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal’a ait, düzenlemesi Sevkan Arkan ve seslendirmesi de Yrd. Doç. Dr. Mustafa Ulaş Atasoy, Doç. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal ile Mert Can Atasoy tarafından yapılan şarkı adeta dillerden düşmüyor.

Hazırlanan eserle ilgili gazetemize açıklamada bulunan Doç. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, şarkının, geçtiğimiz günlerde sahnelenen ve izleyiciden büyük beğeni alan ‘vazomatik’ adlı tiyatro oyunu için hazırlandığını ve ilgi gördüğünü söyledi.

Tiyatro oyunundan sonra da dillere dolanan şarkı için Sevkan Arkan’ın kentin görselleriyle klip hazırladığını belirten Ünal, “Kütahya’ya Gel Gali şarkısı sosyal medyada da büyük ilgi gördü. Hazırlanan klip de sosyal medya kullanıcıları tarafından çokça paylaşılıyor. Bu bizi oldukça memnun eden bir durum oldu. Bunun yanı sıra şarkı ile ilimizin tanıtımına katkı sağlanması da bizleri ayrıca memnun ediyor. Şarkının hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ünal, şarkının müziğinde ise, bağlama ve kavalda Yrd. Doç. Dr. Mustafa Ulaş Atasoy, Gitarda Ertan Açar, Ritmde Mustafa Kemal Eğmir’in görev aldığını sözlerine ekledi.

Şarkının sözleri ise şöyle:

Gel gali, gel gali, Kütahya’ya gel gali

Seveceksin emin ol, dünyada yok emsali

Gel gali, gel gali, Kütahya’ya gel gali

Seveceksin bu ili, dünyada yok emsali

Danesi, oyasıyla, havasıyla, suyuyla

Camisi, vazosuyla, unutulmaz bir rüya

Danesi, oyasıyla, havasıyla, suyuyla

Çinisi, vazosuyla, unutulmaz bir rüya

Hayme Ana bir yanda, Ezop, Vadi, Frigya

Yoncalı’sında şifa, tarih, tarih Kütahya

Hayme ana bir yanda, Ezop, Vadi, Frigya

Şifa var Yoncalı’da tarih kokar Konak’ta

Müziğiyle, sesiyle, kalesiyle resmiyle,

Sırması tellisiyle, köyüyle beldesiyle

Gel gali, gel gali, Kütahya’ma gel gali

Seveceksin unutma, dünyada yok emsali

Gel gali, gel gali, Kütahya’ma gel gali

Seveceksin unutma, Dünyada yok emsali




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir