‘Hangi işi seçerseniz seçin, o işin en iyisi siz olun’

1135

Şehit Uzman Çavuş Hasan Yaşar İlkokulunu ziyaret eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, bir araya geldiği öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Vali Nayir,  “Herkesin sizden beklentileri var. Hangi işi seçerseniz seçin, o işin en iyisi siz olun. Başaramayacağınız şey yok. dedi.

1,2,3 ve 4. sınıf öğrencilerin derslerine katılan Vali Ahmet Hamdi Nayir çocuklarla sohbet etti, nasihatler verdi.

Türkçe dersinin önemine dikkat çeken Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Türkçeyi çok iyi bilmelisiniz. Her şeyin başı dil bilgisi. Türkçeyi bilmezseniz iyi birer doktor, öğretmen olamazsınız. Tüm derslerinizi sevmelisiniz, hepsinde ayrı şeyler öğreneceksiniz” diye konuştu.

Vali Ahmet Hamdi Nayir sınıf ziyaretlerinin ardından öğretmenlerle ve okul aile birliği üyeleriyle bir araya geldi. Her hafta bir okul ziyaret gerçekleştirdiğini hatırlatan Vali Nayir, “Girdiğimiz sınıflarda çocuklarımızı tanımaya çalışıyoruz. Devletin çok uzak olmadığını, dokunabilir olduğunu öğrencilerimize anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

“SAĞLANAN İMKANLAR BAŞARIYA YANSIMALI”

Eğitimin herkesin hayatında önemli bir yer tuttuğunu dile getiren Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Her ferdin, her ailenin, toplumun hayatında yeri olan, beklentileri yüksek olan bir daldır eğitim konusu. Öğretmenlerimiz de bu işin bel kemikleri. Geleceğe ümitle bakmak, bu zor coğrafyada ayakta kalabilmek için iyi eğitilmiş insan gücüne ihtiyacımız var. İnşallah çocuklarımız sizlerin sayesinde, sizlerin ellerinde bu ülkenin geleceğini hazırlayacaklar. Bugün masanın etrafında bizler varız, 15-20 yıl sonra çocuklarımız olacak.  Son zamanlarda okullarımız bina, çevre düzenlemesi, eğitim materyali olarak daha iyi hale geldi. Bu düzelmeyi eğitime ne kadar yansıttığımız önemli. Daha basit okullarda, daha az materyali olan okullarda öğrenci yetiştirirken şimdi her şey daha iyi hale gelmişken bunun eğitimin başarısına da yansımasını istiyoruz. Zamanımızda çocuklarımızı olumsuz etkileyen bir sürü husus var. Sosyal medyasından tutun teknoloji bağımlılığına dek bir sürü husus çocuklarımızı olumsuz etkiliyor. Bunlara takılmadan, iyileşen ortamımızda daha iyi çocuk yetiştirmek, daha iyi fertlere ulaşmak için neler yapabiliriz birlikte bakmamız lazım. O konunun vebali, yükü de yine bizlerin omuzunda. Bizler valilik olarak sizlerin başarısından etkileniyoruz. Eğer sizlere daha da başarılı olacağınız yolu açmışsak o bizi mutlu ediyor” dedi.

“DAHA FAZLASINI BAŞARABİLİRİZ”

Eğitimde başarıya ulaşmak için öğretmen, öğrenci ve veli iş birliğinin mutlaka sağlanması gerektiğine dikkat çeken Vali Nayir, “Aile çocuğunu, öğretmen öğrencisini daha hevesli olması konusunda yönlendirmeli. Öğretmenimiz mutlaka fedakardır, derste elinden gelenin en iyisini yapmalı. Veliler de takip etmeli. Öğrenci velisi aynı ilgi de değilse biz yine bir şeyleri kaybediyoruz. Öğretmen, öğrenci, veli ayağının mutlaka sağlam olması lazım. Olmadığı durumda başarı olmaz mı, olur. Çocuk istekliyse öğretmen, veli istekli olmasa dahi kendi zorlayıp bir yerlere getirebilir; ama bu istisna olur. Genel bir başarıya talipsek hem öğrencimizden, hem öğretmenimizden hem de velimizden ilgiyi beklemek hakkımız diye düşünüyoruz. O zaman toplu bir başarıyı, sistemleşmiş bir başarıyı elde ederiz. İsteğimiz, ilimizde birlikteliği sağlayarak başarıyı bir adım daha öne çıkarmak. Başarı varsa bu başarıyı korumak için bile bir gayret mutlaka gerekir. Öğretmenlerimize de inanarak söylüyoruz ki daha fazlasını başarabiliriz” şeklinde konuştu.

Okul Müdürü Ali Yılmaz tarafından karşılanan Vali Ahmet Hamdi Nayir’e, İl Milli Eğitim Müdür vekili Hamdi Sarıöz, Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Ramazan Çatladan ile okul aile birliği üyeleri eşlik etti.

 




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir