Saraçoğlu, ‘Amacımız güzel Kütahya’

1163

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, şehrin girişine yapılan giriş kapılarının yoğun eleştiri aldığını ancak şehrin güzelleşmesi adına giriş kapılarının yanı sıra birçok çalışma yaptıklarını ve bundan sonra da yapmaya devam edeceklerini bildirdi.

“ŞEHRİMİZ GÜZEL OLSUN İSTİYORUM”

Şehrin güzelleşmesi için çok sayıdaki eseri Kütahya’ya kazandırdıklarını, en son yaptıkları şehir giriş kapılarının çokça eleştiri aldığını dile getiren Saraçoğlu, amaçlarının güzel bir Kütahya olduğunu söyledi.

Kütahya’ya gelenlerin şehri güzellikleri ile tanımalarını sağlamak için çalıştıklarını ifade eden Saraçoğlu, şöyle konuştu: “Şehrimizin girişlerine giriş kapıları yapıyoruz, çok önemli. Bunu hemşehrilerimiz, ‘ne işe yarıyor, iş mi veriyor, insanları iş sahibi mi yapıyor?’ diyebilirler. Ama bu bir görselliktir, hanımlar takı, bilezik takıyor, bizler saat yüzük gibi takılar takıyoruz. Bunların bize bir faydası var mı, yok ama giyinme, kuşanma önemli. Herkes düzgün giyiniyor, önemli olan soğuktan korunmaksa üstümüze battaniye de alabiliriz. Ama şık bir şekilde giyinip çıkıyoruz. Bizim şehrimiz de şık görünse, her şeyiyle, giriş kapılarıyla, saat kuleleriyle, yaptığımız süs havuzlarıyla. Yollarımızın orta refüjlerini yeşillendiriyoruz, ağaç dikiyoruz. İşsizliğe bir faydası yok ama şehrin güzelliği için de bunlar önemli. Vazo ne işe yarıyor, bizim su ihtiyacımızı mı karşılıyor, hayır. Yıkalım mı biz orayı. Hisar kalesi ne işe yarıyor, bizi düşmandan mı koruyor? Ama şehrin güzellikleri bunlar.”

“KAMİL SARAÇOĞLU YAPIYOR DİYE Mİ ELEŞTİRİYORLAR”

Kütahya için mücadele ettiği halde kendisinin eleştirilmeye devam ettiğini ve buna anlam veremediğini de kaydeden Saraçoğlu, “Onlar varsın eleştirsin, biz bu güzellikleri, Kütahya’yı temsil eden bir objeyi Kütahya’mızın güzelleştirmek adına her köşeye koymamız gerekir. Evliya Çelebi heykelinin yerini değiştirdik. Onu ben yapmadım ama yeri, görünürlüğü iyi değildi. Değiştirelim deyince herkesten olumlu görüş aldık. Kütahya giriş kapılarını neden eleştiriyorlar, Kamil Saraçoğlu yapıyor diye mi? Ankara yapmış 5 veya 6 milyon, bizim iki kapımız, orijinal taş kaplama ve isimlerini belirleyeceğimiz iki sanatçımızın çini eserlerine yer vereceğimiz iki kapımız 1 buçuk milyon civarında. İnsanlar Kütahya’ya girince farklı bir güzellikle karşılaşacaklar. Şehrimiz güzel olsun istiyorum” ifadelerini kullandı.

“İSTİHDAMA KATKI İÇİN YATIRIMCILARA ÖNAYAK OLUYORUZ”

Kütahya Belediyesi olarak kentteki işsizliğe çözüm olması için yatırımcıların yatırımlarını Kütahya’ya yapmaları için yoğun gayret harcadıklarını da kaydeden Saraçoğlu, “İşsizlikle ilgili zaman zaman eleştiriler alıyoruz. Kağıt üretecek olan Hamburger firması Kütahya’ya kazandırıldı. Birinci organize dolu, ikinci organizenin doluluğu yüzde 85’e çıktı. Orada 300 milyon avroluk bir yatırım var. Kütahya Belediyesi olarak o yatırımı buraya kazandırmak adına elimizden ne geliyorsa yaptık. Kütahya Valiliğimizin de, Zafer Kalkınma Ajansının da etkisi vardır ama ana etki Kütahya Belediyesinindir. Mütevazilik yapmayalım, su, arıtma ihtiyacını biz karşılıyoruz. Bazıları arsa fiyatının düşürülmemesi konusunda müthiş mücadele etmelerine rağmen biz o yatırımın buraya kazandırılması için biz önayak olduk. Çok emeklerimiz var. Bu emeklerimizi millet de biliyor, ama önemli olan Rabbimin bilmesi.” diye konuştu.

 




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir