250 bin fidan toprakla buluştu 

1126

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünün yeşil dokuyu artırma çalışmaları çerçevesinde 250 bin fidanın toprakla buluştuğu bildirildi.

Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ağaçlandırma çalışmaları çok amaçlı uygulama projesi kapsamında bin 30 hektar rehabilitasyon ve 30 hektar bal ormanı olmak üzere toplam bin 305 hektar sahada sürdüğü belirtildi.

Kütahya Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım, ağaçlandırma, rehabilitasyon ve bal ormanı kurulması amacı ile çok amaçlı uygulama projesi kapsamında toplam bin 30 hektar alanda çalışmalar yapıldığını belirterek şunları söyledi: “ Yapılan çalışmalar ile karaçam, sedir, badem, akasya mahlep, sarı salkım ve lavanta fidanlarını toprakla buluşturuyoruz. Toprak işlemesi yaptığımız sahada fidan dikimlerimiz sürerken, aynı zamanda rehabilitasyon çalışmaları kapsamında meşe teklemesi yaptık. Toplam 250 bin fidanı toprakla buluşturarak, Kütahya’mızın yeşiline katkı sağlıyoruz. Toprağa dokunan fidanlarımız yaşanabilir bir hayat bırakabilmemiz için bizlere vesile oluyor. Emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyorum.”

 




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir