Yenilenen stat hizmete açıldı

1242

Kütahya’da, amatör spora destek çalışmaları kapsamında Kütahya İl Özel İdaresi tarafından yenilenen 30 Ağustos stadı düzenlenen törenle açıldı.

AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, törende yaptığı konuşmada, Türkiye’nin ilk olarak 2005 yılında sentetik çim sahalarla tanıştığını, 2006 yılında da Kütahya’ya sentetik çim saha yapıldığını söyledi.

Kütahya’nın amatör spor alanında oldukça iyi durumda olduğunu belirten Nazlı, şunları kaydetti: “Kütahya’mızın 125 aktif futbol külümüz var. 275 takımımız ve 22 bin lisanslı futbolcumuz var. Böyle bir şehirde hakikaten önemli yatırımlar yapmamız gerekiyor. İlçemizin tamamında sentetik çim sahalar yaptık. Bir tek Aslanapa ilçemizin sahası doğal çimlerle kaplı. Şimdi de beldeler düzeyinde sahalar yapmaya başlıyoruz. Kütahya’da bunun dışında TOKİ konutlarının bulunduğu bölgede iki tane nizami standartlara uygun futbol sahasını yapımına başlıyoruz. Biz spora önem veriyoruz. Spor yapan bütün gençlerimizi destekliyoruz. Sporun altyapısına dair her ne varsa burada yapma gayreti içerisindeyiz. Gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan korumanın en güzel yollarından birisi de onların sporla iştigal etmeleridir. Bunun için çaba gösteriyoruz. Bu konuda emek veren spor camiamızın değerli temsilcilerini gönülden kutluyorum.”

30 Ağustos sahasının yenilenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade eden Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Cengiz de, “2006 yılında Kütahya İl Özel İdaresinin destekleriyle ilk defa 30 Ağustos sahasını hizmete açmıştık. Bu yıl da bu sahamızın sentetik çimlerini yenileyerek sahada gerekli bakım çalışmaları yapıldı. Burada emeği sayın valimize, İl Genel Meclisi Başkanımıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Milletvekili Nazlı ve İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz’a desteklerinden dolayı plaket takdim edildi.
Tören, Nazlı ve Yılmaz’ın, sahada karşılaşma yapacak olan Kütahyaspor ve Yeşilayspor U19 grubnun başlama vuruşunu yapmaları ile sona erdi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir