KUDÜS İSLAMINDIR

1222

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü “İsrail’in başkenti” olarak tanıması, yurtta ve dünyada protesto ediliyor. Kütahya’da da sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, Cuma namazı sonrası Ulu Cami önünde toplanarak karara tepki gösterdi.

Kütahya Gönüllü Teşekkülleri ve AK Parti Kütahya İl Teşkilatı bir araya gelen sivil toplum kuruluşları ile çok sayıdaki vatandaş, ABD ve İsrail aleyhinde sloganlar attı.

Grup adına İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Yenipazar ve AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş birer açıklama yaptı.

“BU KARAR SİYONİZMİN SİSTEMATİK BİR PLANIDIR”

ABD’nin almış olduğu bu kararın, İsrail’in bütün Filistin’i ve Kudüs’ü işgal etme planının bir parçası olduğunu vurgulayan Yenipazar, “1995’te ABD bu kararı almış ve sürekli Filistin’e ve İslam dünyasına karşı bir kılıç gibi tehdit olarak kullanmıştır. Çok manidar bir tarihte Kudüs’ün Müslümanların elinden çıkmasının 100. yıldönümünde bu karar uygulanmaya konulmuştur. Bu karar siyonizm ve emperyalizmin sistematik bir planıdır. ABD’nin Filistin davasında görüntüde tarafsız olma vasfı da ortadan kalkmıştır. Artık ABD ile İsrail aynı statüde işgalci iki yapılanmadır. İsrail’in işgali ulusal ve uluslararası hiçbir hukukta onaylanması mümkün olamaz. Kudüs’ün statüsü konusunda Birleşmiş Milletler’in ortaya koyduğu karar nettir. ABD ve İsrail’in tüm dünya insanlığını karanlık bir döneme sürüklemektedir. ABD’nin hukuksuz kararı bir başlangıçtır. ABD, ‘Ben ne dersem o olur’ demekte ve tüm dünya insanlığını yok kabul etmektedir. Tüm dünyada kan ve gözyaşını hakim kılmakta ve insanlığı karanlık bir döneme sürüklemektedir” diye konuştu.

“ALLAH’IN ADALETİNİ HAKİM KILMALIYIZ”

“ABD’ye ve siyonizme dur demenin vakti gelmiştir. Artık yeryüzünde Allah’ın adaletini hakim kılmalıyız” diyen Yenipazar, “Bu yaşananlar uyanışın ve dirilişin işaretleridir. Zalimlerin maskesi düşmüş ve perde yıkılmıştır. Artık insanlık yeni bir dünyaya gebedir. İyilerin gayreti sonucu belirleyecektir. Kaderimiz gayretimize bağlıdır. Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. İslam dünyası, bütün Filistin topraklarına ve Filistin’in başkenti Kudüs’e sahip çıkmalıdır. Kudüs’ün özgürlüğü için İslam dünyasında tüm çalışmalar acilen başlatılmalıdır. Kudüs Filistin’in başkentidir. Bütün Müslümanların ilk kıblesi ve kutsalıdır. Hiçbir zaman İsrail’in başkenti olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

‘YİNE HÜSRANA UĞRAYACAKLAR’

“Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın hukuksuz Kudüs açıklaması, insanlık vicdanını yaralamış ve bölgemizdeki sorunları derinleştirmiştir” diyen AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş ise, “Sayın Cumhurbaşkanı’mızın kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs, tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir. Bu, bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir. İslam’ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır” dedi.

‘DÜNYA 5’TEN BÜYÜKTÜR’

Alınan karar ile birlikte, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, katıldığı her platformda küresel sistemin çarpıklıkları ve adaletsizlikleri uzun zamandır dile getirdiğine dikkat çeken Çetinbaş, “ Cumhurbaşkanımızın “Dünya 5’ten büyüktür” itirazının haklılığını teyit etmiştir. İslam’ın kalbine saplanmaya çalışılan bu hançere, ancak tüm Müslümanların iki elin parmaklarının kenetlenmesi gibi bütünleşmesiyle engel olabiliriz. Biz Müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye, her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazırız. Kudüs davasının sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

Açıklamaların ardında Sevgi yolunda yürüyüş yapıldı.

AK Parti Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı ve İshak Gazel, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, bazı ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıdaki vatandaşın katıldığı basın açıklaması yürüyüş sonrası yapılan duanın ardından sona erdi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir