Kırklar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde kütüphane açılışı

2485

Kütahya Kırklar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde, Pendik İmam Hatip Lisesi 1993 mezunlarının destekleri ile kurulan kütüphanenin açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Vali Ahmet Hamdi Nayir, kütüphanenin gönül birliği yapılarak kurulmasının oldukça anlamlı olduğunu söyledi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, açılış töreninde yaptığı konuşmada, açılışı yapılan kütüphanenin gönül birliği yapılarak kurulmasının oldukça anlamlı olduğunu söyledi.

Gönül birliğinin çok büyük bir önemi olduğunu dile getiren Vali Nayir, şöyle konuştu: “Pendik İmam Hatip Lisesinden 1993 yılında mezun olan arkadaşlarımızın Kütahya’ya uzanan gönül birliği kurulan bir kütüphane. Bizleri bir araya getiren duygu birliği, gönül birliğini inşallah yeni nesiller de devam ettirecekler. Onların o zamanlardan bugünlere taşıdıklarını artık 2023’te, 2053’de, 2071’de sizler devam ettirecek kişiler olarak karşımızdasınız. Bu gelişerek, ilerleyerek devam etmesi gereken bir duygu birliği olmalı. Emeği geçen, sebep olan herkese, sadaka-i cariyeyi burada ifa ederek Kütahya’mıza katkı sağlayan hocalarımız ve en önemlisi bundan istifade edecek öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun diyorum. İnşallah daha güzeline layık olan okullarımızda daha güzelini hep birlikte gerçekleştireceğiz.”

Kütüphanenin kurulmasına öncülük eden İstanbul Pendik İmam Hatip Lisesinin 1993 mezunlarından Ayşe Saka Doğan da, bir programda tanıştığı lisenin müdür yardımcısı Fadik Alkan’ın, okullarının kütüphaneye ihtiyacı olduğunu söylemesi üzerine harekete geçtiklerini söyledi.

Dönem mezunu arkadaşları ile iletişime geçerek konuyu aktardığını ve kütüphane kurmak için çalışmalara başladıklarını belirten Doğan, bugün yapılan çalışma neticesinde kütüphanenin açılışına katılmaktan son derece mutlu olduklarını belirtti.

Kütüphanenin kurulumuna büyük katkı sağlayan Doğan ve beraberindeki arkadaşlarını minnettar olduklarını dile getiren Okul Müdürü Necati Kocaçoban da, açılışa katılan Vali Ahmet Hamdi Nayir’e, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger’e, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hamdi Sarıöz’e, Kütahya İmam Hatip Mezun ve Mensupları Derneği Başkanı Mustafa Önsay’a, diğer davetlilere ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Protokol üyeleri ile öğrenciler, konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilen kütüphaneyi gezerek kitapları inceledi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir