‘Karar yok hükmündedir’

1229

AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel ve İl Başkanı Ali Çetinbaş, ABD’nin Kudüs’ü “İsrail’in başkenti” olarak tanıması yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi.

Gazel, parti binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan tüm siyasi partilerin Kudüs konusunda ortak bir deklarasyon yayınladığını hatırlattı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın, ülkesinin İsrail Büyükelçiliği’ni Kudüs’e taşıma kararını şiddetle kınadığını dile getiren Gazel, şunları söyledi: “Devletimizin üst kademelerinin tamamı Kudüs’le ilgili hassasiyetlerini belirten açıklamalarda bulundu. Biz bu kararı kabul etmiyoruz. Bu beyanın bizim için hiçbir hükmü yoktur. Bu karar uluslararası hukuka ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi karalarına tümüyle aykırıdır. Son iki yüzyıl boyunca İslam alemi bir sıkıntı içerisinde. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğindeki Türkiye ile şuanda en güçlü olduğumuz konumdayız. İslam aleminin yaşamış olduğu sıkıntılar, Filistin ve Kudüs ile sembolleşmiştir. Kudüs bizim coğrafyamızdan bağımsız düşünülebilecek bir coğrafya kesinlikle değildir. Osmanlı Devleti’nin Kudüs üzerindeki hakimiyeti sonlandığından beri Ortadoğu’da bir barış olmamıştır. Bölge o adaleti özlemektedir. Alınan bu yok hükmündeki kararın, ABD yönetimi tarafından geri çekilmesinden başka bir çıkar yol yoktur. Çünkü ABD’nin almış olduğu bu karar, Ortadoğu’da istenen barışa karşı bir provokasyondur. Kudüs İsrail toprağı değildir. Kudüs İsrail’in işgal altında bulundurduğu bir topraktır ve Kudüs hiçbir zaman İsrail toprağı olmayacaktır. Kudüs, Filistin toprağıdır ve sonsuza kadar Müslümanların yurdu olarak kalacaktır.”

Gazel, önümüzdeki günlerde, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Kudüs’le ilgili özel gündem ile toplanacağını da sözlerine ekledi.

Kudüs’ün sadece bir şehir olmadığını, Kudüs’ün bir dava, iman, heyecan, simge ve ölçü olduğunu ifade eden İl Başkanı Çetinbaş ise, şunları kaydetti: “ABD Başkanı Trump’ın önceki gün ortaya koyduğu bu talihsiz imza ve beyan, uluslararası hukuka ve Birleşmiş Milletler kararına aykırıdır. Bizler Anadolu’dan bir haykırış ve dayanak olarak bizler, sadece ülkemizin değil tüm İslam aleminin umudu haline gelmiş liderimiz, genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu meseleyle ortaya koyduğu kararlı tavrın arkasında, destekçisi ve hep onunla birlikteyiz.”




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir