‘Belediye karla mücadeleye hazır’

1109

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, karla mücadele de kullanılacak belediye ekipleri ve ekipmanlarının hazır olduğunu bildirdi.

Kütahya’nın en fazla kar yağışının olduğu bir şehirlerden birsi olduğunu belirten Saraçoğlu, “2014 yılında müthiş bir kar yağışıyla karşı karşıya gelmiştik. Belki de 2014 yılında yağan kar yağışı son 30 yılın en kuvvetli kar yağışıydı. İlimize o yıllardan bu yıllara gelindiğinde o kadar şiddetli bir yağışıyla karşılaşmadık” dedi.

O dönemde yeni seçilmiş olmalarının ve araç parkurunun yetersiz olduğu zamana denk gelmesinden kaynaklı bir takım sıkıntıların yaşandığını dile getiren Saraçoğlu, bu yıl için alınan tedbirler hakkında şunları söyledi: “Geçtiğimiz iki yılı baz alırsak böyle bir sıkıntı yaşamadık. Şu an itibari ile geçen haftalarda sayın valimizle karla mücadele ile ilgili bir toplantı gerçekleştirdik. Biz de şuan itibari ile tüm ekipmanlarımız ve ekiplerimizle beraber karla mücadele ile ilgili çalışmamızı yaptık. Öngörümüzü yaptık. Şuan itibari ile biz karla mücadele ile ilgili 4 ekip kurduk. 24 saat boyunca Kütahya’ya hizmet edecek 4 ekibimizi hazırladık. Onların ekip başları, ekip çavuşları, başlarındaki müdür yardımcıları, müdürleri hepsini belirledik. Ekiplerimiz hangi mahalleye bakacak. Onları da belirledik. Tüm bu ekip başlarının telefonlarını mahalle muhtarlarına verdik. Nerde bir sıkıntı varsa oraya o ekip müdahale edecek yani, Yeni doğan mahallemizdeki bir ekibi Evliya Çelebi mahallemize gönderme gibi bir durumumuz artık söz konusu değil. Yenidoğan mahallemizin ekibi farklı, Okmeydanı mahallemizdeki ekibiz farklı, Evliya Çelebi mahallemizdeki ekiplerimiz farklı olacak. Herkes kendi bölgesine müdahale edecek, eskiden araçlarımızda bıçaklarımız yoktu. Greyderlerle ve dozerlerle bıçakla yapılması gereken işleri yapıyorduk. Araçlarımızın önlerine bıçakları alarak montalama işlemlerini gerçekleştirdik. Araçlarımızın arka kısımlarına da otomatik tuz serpme aparatlarının da kurulumlarını yaptık. Tüm ekip ve ekipmanlarımızla hazır hale gelerek kar yağışını bekliyoruz dedi. Saraçoğlu Kütahya merkezimizde ben buna iddialıyım ki, çevre yolu açılmadan ilimiz merkez yolları karla kapanmayacak.”

Saraçoğlu, karla mücadelede kullanılacak ekipmanları şöyle sıraladı: “8 adet karla mücadele aracı, 5 adet bıçaklı hidromek kepçe, 14 adet 25 tonluk kamyon, 7 adet 8×4 damperli kamyon, 14 adet kazıcı yükleyici, 4 adet greyder, 4 adet yükleyici, 4 adet kamyonet ile toplamda 60 araç 50 şoför 30 operatör 126 tuzlama personeli toplamda 206 personel ile 7/24 kar temizleme çalışmalarına hizmet vermek için tüm hazırlıklarımız tamam.”




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir