Termale yeni kaynak

1370

Kütahya Yoncalı Kaplıcalarında, termal su ihtiyacını karşılamak için yapılan sondaj çalışmalarında 42 derecelik yeni bir sıcak su kaynağına ulaşıldı.

“353 METREDE 42 DERECE SICAK SU”
Vali Ahmet Hamdi Nayir, beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak ile sondaj çalışmasının yapıldığı alana giderek incelemelerde bulundu.

353 metrede sıcak suya ulaşıldığını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, “43 litre debide, 353 metrede, 42 derece sıcaklıkta bir sıcak su bulundu. 300 bin liraya mal oldu. Mevcut Yoncalı’daki debinin beşte biri demek bu su. Dolayısıyla bundan sonra yapılacak tesis ve tesislerle ilgili sıcak sudaki problemi ve açığı otomatik olarak çözmüş olacak” dedi.

YAGONA TERMAL SPA ZİYARETİ

Vali Ahmet Hamdi Nayir ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak daha sonra Yagona Termal & Spa ve Termal Apart Tesisini de ziyaret etti.

Aile banyolarını, hamamları ve apartları inceleyen Vali Ahmet Hamdi Nayir, Yagona Termal & Spa ve Termal Apart Tesisi sahibi Şule Sargaz ile Yagona Termal & Spa ve Termal Apart Tesisi Müdürü Ayşe Ceyhan’dan bilgiler aldı.

2017 yılında faaliyete başladıklarını dile getiren Yagona Termal & Spa ve Termal Apart Tesisi Müdürü Ayşe Ceyhan, 25 çalışanı, 12 aile banyosu, 2 kapalı, 1 açık havuz ve 24 apart daireyle hizmet verdiklerini söyledi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir