Vali Nayir miniklerle bir araya geldi

1202

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, okul ziyaretlerine ve incelemeleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ile birlikte Zübeyde Hanım Anaokulunu ziyaret etti.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, ‘Mucit Arılar, Balıklar, Kelebekler, Şirinler’ sınıflarında derslere katıldı, minik öğrencilerle tek tek ilgilendi.

Çocukların büyük bir ilgi ve sevgiyle karşıladığı Vali Nayir öğrencilerle bir süre sohbet etti, öğretmenlerinden eğitim faaliyetleri hakkında bilgiler aldı.

Minik öğrencilerin öğrendikleri şarkıları söyleyip, Vali Ahmet Hamdi Nayir’e sorular sorup, kendi yaptıkları oyuncakları takdim ettiği ziyaret renkli anların yaşanmasına neden oldu.

Öğrencilerle görüşen Vali Ahmet Hamdi Nayir daha sonra Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü Mehmet Erbaş ve okul öğretmenleriyle bir araya geldi, istek ve arzularını dinledi.

Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü Mehmet Erbaş, okulda 223 öğrenci, 9 şube ve 8 sınıf olduğunu kaydetti.

Okul öncesi eğitimin önemine dikkat çeken Vali Ahmet Hamdi Nayir, okul öncesinde yaşanan artışın sevindirici olduğunu dile getirdi. Vali Nayir, “Okul öncesi eğitim gündemimizde olan önemli konularımızdan biri. Bundan 5-10 sene öncesine göre rakamlarımız çok yükseldi. İnşallah artarak devam eder. Bir ülkenin gelişmişliğinin ölçülerinden bir tanesi okul öncesi eğitimdeki oranı ve başarısı. Okullarımız, öğretmenlerimiz ve imkanlarımız olarak iyi bir noktaya geldik. Severek yapılan iş başarı getiriyor beraberinde Hangi işi yaparsanız yapın, hayatta ne yaparsanız yapın severek ve benimseyerek yapmanın önemi var. Bu öğretmenlik mesleğinde de geçerli, tarım, teknik işlerle uğraşan kişilerde de. Kim olursa olsun işini severek yaptığı takdirde hem yorulmuyor hem de daha başarılı oluyor” diye konuştu.

Ziyaret, karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir