OSB’ye 120 milyonluk ek yatırım

2543

2. Organize Sanayi Bölgesinde faaliyetlerini sürdüren Kahramanmaraş Kağıt Sanayi fabrikalarına ek olarak yatırım kararı aldıkları 120 milyon liralık oluklu mukavva ambalaj üretim tesisinin temeli törenle atıldı.

“ŞİRKET BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR”

Kahramanmaraş Kağıt Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Muhittin Ciğer, temel atma töreninde yaptığı konuşmasında, şirketin 1988 yılından beri büyümeye devam ettiğini belirtti. “Kütahya’da yaptığımız yatırımlardan başarılı neticeler elde ettik” diyen Ciğer, şöyle konuştu: “2010 yılında Kütahya’ya yatırım kararı alırken ilk hedefimiz, kıymetli bir coğrafyada bulunan Kütahya’mızın sanayisine katkıda bulunmaktı. Sanayici bir aile olarak, bizlerinde elini taşın altına koyması gerektiğini düşünerek halen çalışmakta olan fabrikamızı burada kurduk. Bu noktada Kütahya’nın misafirperverliğine ve insanlarına teşekkür ediyoruz. Aldığımız bu yeni yatırım kararı ile birlikte, Kütahya’da bulunan 180 dönümlük fabrika sahamıza yeni bir tesis inşa ediyoruz. Bu tesiste, mevcut kağıt fabrikamıza entegre olarak oluklu mukavva ambalaj üreteceğiz. Kurulacak yeni tesisimiz kapalı alanı 25 bin metrekare, üretim kapasitesi ise, yıllık 110 bin ton olacak.”

160 YENİ İSTİHDAM OLACAK

Büyümeyle birlikte istihdamın da artığına işaret eden Ciğer, “Kütahya’mızda bulunan mevcut kağıt fabrikamızda 153 kişi istihdam edilmektedir. Buna Kahramanmaraş’ta kurulu fabrikamızı ve diğer personellerimizi dahil ettiğimizde 700 kişiye varan bir istihdama sahibiz. Yeni fabrikamızda ilk etapta 160 kişi istihdam edilecek. Daha sonraki eklemelerle bu rakamı 300 kişiye çıkarmayı hedefliyoruz. Yeni istihdamımızla birlikte çalışan sayımız bine ulaşacaktır. Hurda kağıt toplanması, nakliye gibi hizmetlerde dahil edildiğinde çok daha geniş bir istihdam oluşturmaktayız. Oluklu Mukavva Üreticileri Derneğinin (OMÜD) verilerine göre Türkiye’de şuan 2 milyon 950 bin ton kurulu oluklu mukavva üretim kapasitesi bulunmakla birlikte, 2023 yılına gelindiğinde ülkemizin bu alandaki tüketimi 4 milyon ton civarına yükselecektir. Dolayısıyla bizler, ülkemizin 2023 vizyonunda üzerimize düşen görevi yerine getirebilmek arzusu ile bu yatırımı yapma kararını almış bulunuyoruz. Bizler sanayiyi yalnızca insanlara değil, doğaya ve çevremize de faydalı olmanın bir aracı olarak görüyoruz. Kurduğumuz ilk kağıt fabrikamızdan beri, sadece atık kağıtları geri dönüştürerek yeni kağıtlar üretiyoruz. Çöp olarak atılan bir malzemeden tertemiz ve kaliteli bir kağıt üretmek bizim sanatımız olmuştur. Bu geri dönüşüm ile üretilen her bir ton kağıtla 17 ağacın kesilmesini önlüyor, 30 bin litre su tasarrufu ediyor, 3 bin 500 Kwh enerji tasarrufu yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

“KÜTAHYA’NIN SANAYİSİYLE DE ÖVÜNÜYORUZ”

Kütahya’nın yöneticileri olarak Kütahya’nın tarih, kültür, turizm yönüyle her zaman övündüklerini, Kütahya’nın aynı zamanda gelişen sanayisiyle de övündüklerini kaydeden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “4’ü faal halde bulunan organize sanayi bölgemiz ve Zafer Osb’miz de yatırımcılara kucak açmaya hazır hale gelmiştir. Gelen sanayicilerimiz ve başarabildiğimiz istihdam ve üretim kapasitemiz ile övünüyoruz. Bütün halk ve bütün Kütahyalılar bunun neşesini yaşıyorlar. 2. OSB’mizin ilk yatırımcılarından olan Kahramanmaraş Kağıt Sanayi Fabrikamız sıkıntılar yaşamasına rağmen, bugün gelinen son noktada övünç ve gururu birlikte yaşıyoruz. Kahramanmaraş Kağıt Sanayi A.Ş. buraya ilk gelen ve buraya yön veren firmalarımızdan olmuştur. En son gelen 300 milyon Avroluk yatırımında da olduğu gibi, Kahramanmaraş Kağıt Sanayi fabrikamızın güzel örnekliği ve desteğiyle bu yolda yürüdük. Onların buraya yatırım yapmasına cesaret verdiler. Bugünkü başarımızda ilk yatırımcılarımızın büyük katkısı ve desteği var” diye konuştu.

Kütahya Belediyesi olarak gerçekleştirilen yatımları gördükçe mutluluk duyduklarını ifade eden Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, “Kütahya Belediyesi ve halkı olarak yatırımcılarımızın yanında olmaya her zaman hazırız” diyerek yeni fabrikanın hayırlı olması temennisinde bulundu.

Törene, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İsmet Özotraç, Dumupınar Üniversitesi Rektörü Remzi Gören, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Kahramanmaraş Kağıt Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Muhittin Ciğer ve yönetim kurulu üyeleri, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam ve ilgili daire amirleri katıldı.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir