Üniversite ile İmam Hatip Lisesi arasında işbirliği protokolü

1589

Kütahya’da, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) ile Şehit Selim Cansız Fen ve Sosyal Bilimler Anadolu İmam Hatip Lise arasında işbirliği protokolü imzalandı.

“ÜNİVERSİTEMİZ ÇALIŞMALARINIZDA YANINIZDA OLACAK”

Şehit Selim Cansız Fen ve Sosyal Bilimler Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleşen protokolde konuşan DPÜ rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, üniversite hakkında bilgiler verdi.

DPÜ olarak Türkiye’nin en iyi kampüs alanına sahip bir üniversite olduklarını belirten Gören, şöyle konuştu: “Bundan dolayı Kütahya olarak hepimiz büyük bir mutluluk duyuyoruz. Öğrenci sayısı bakımından ise, 58 bin öğrencimiz ile ilk 15’te yer alıyoruz. Öğrencilerimizin çoğu komşu illerden olmak üzere büyükşehirlerden geliyorlar. Üniversitemizdeki öğrencilerimizin yaklaşık yüzde 16’sı da Kütahyalı. Dolayısıyla Dumlupınar Üniversitesi şehrimize büyük bir katkı sağlıyor. Birçok fakülte ve birimleri bakımında da Türkiye’de hatırı sayılır bir noktaya geldik. Türkiye’de pedagojik formasyon ile doğrudan öğretmen mezun eden ilk üniversiteyiz. Ayrıca bizim üniversitemizde bir yandan ilahiyat okurken, aynı zamanda tarihte okuyabiliyorsunuz ki, bu da diğer üniversitelerde henüz olmayan bir özellik. Birçok okul ile protokollerimizi imzalıyoruz. Ortak çalışmalar yapamaya çalışıyoruz. Üniversitemizi yanınızda bulacaksınız inşallah.”

“ÜNİVERSİTE İLE İŞBİRLİĞİNDEN MUTLUYUZ”

Dumlupınar Üniversitesi ile eğitim ve öğretimde işbirliği kapsamında devam eden protokolün olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ise şunları kaydetti: “Bulunduğumuz okul kapsamında da ilahiyat fakültesiyle yapılan protokolümüz de var. O protokol gereği okulumuzun ve öğrencilerimizin ilahiyat fakültemiz ile ortak çalışmaları devam ediyor. Şehit Selim Cansız Fen ve Sosyal Bilimler Anadolu İmam Hatip Lisemizle de ilahiyat ile fen ve sosyal bilimler müfredatı noktasında çocuklarımızın gelişimi, üniversitemizi tanıma noktasında işbirliği çalışması gerçekleşecek. Önümüzdeki günlerde bu tür çalışmaların devamı gelecek ve hazırlıklarımızı yapıyoruz. Kütahya’mız ile iç içe bir üniversite olmasından dolayı bunun mutluluğunu yaşıyorum.”

Okul Müdürü Mehmet Zahit Behdi de protokolde emeği geçen Rektör Prof. Dr. Remzi Gören ve İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger’e teşekkür ederek protokol çerçevesinde üniversite ve okulları arasında, kaynak, veri kullanımı ve çeşitli konularda işbirliği içerisinde olunacağını ifade etti.
Konuşmaların ardından, hazırlanan protokol metni taraflarca imzalandı.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir