Kütahya’da Rasim Ozan Kütahyalı’ya tepki

1135

Kütahya’da, bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, Rasim Ozan Kütahyalı’nın Boşnak vatandaşlara yönelik sözlerine tepki gösterdi.
Kütahya Gazeteciler Cemiyetinde bir araya gelen 10 sivil toplum kuruluşu, Kütahyalı’yı kınadıklarını belirtti.

Sivil toplum kuruluşları adına hazırlanan metni okuyan Kütahya Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ercan Taşkın, “Rasim Ozan Kütahyalı ismi ile maruf kişi her ne kadar Kütahyalı soyadını taşıyor olsa da, Kütahya ile uzaktan yakından hiçbir alakası olmadığını biliyoruz.” dedi.

Kütahya adının onurlu ve şerefli olduğunu dile getiren Taşkın, şunları söyledi: “Kütahya, Selçuklunun kalesi, Osmanlının sancağı, şehzadeler ve evliyalar şehri, Osmanlının kurucusu Osman Bey’in büyüdüğü toprak. Hayme Ana’nın kabrinin mekanı. Kurtuluş Savaşı’ndaki şehitlerin diyarı, kuruluşun ve kurtuluşun memleketi. Kütahya, adı kutsaldır, onurludur, şereflidir. Rasim Ozan Kütahyalı isimli bu kişi, halkımızın mozaik yapısı içerisinde önemli bir yeri olan, Fatih Sultan Mehmet Han’ın emaneti ve yadigarı olan Boşnak kardeşlerimize hakaret derecesindeki saldırısından büyük üzüntü duyduk. Kendisini şiddetle kınıyor ve Boşnak kardeşlerimizden özür dilemesini bekliyoruz. Kullandığı isim ile Kütahya’mızın adına zarar veren bu kişinin adına bakıp da Kütahya’yı temsil ettiği izlenimi edinilmemesini kamuoyundan önemle rica ediyoruz.”

Taşkın, Kütahyalı’dan soyadını değiştirmesini de beklediklerini sözlerine ekledi.

Basın açıklamasına Ticaret ve Sanayi Odası, Kütahya Kent Konseyi, Kütahya Bosna Hersekliler Derneği, Kütahya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği, Türk-İş Kütahya İl Temsilciliği, Kütahya Mimarlar Odası, Kütahya İnşaat Mühendisleri Odası, Kütahya Muhtarlar Derneği ve Kütahya Gazeteciler Cemiyeti katıldı.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir