AK Partide yerli otomobil toplantısı

1192

AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, AK Parti Kütahya milletvekilleri, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ile yerli otomobilin Kütahya’da üretilmesi konusunda bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, partisinin kongre süreçlerini değerlendirdi: “Temmuz Ayından bu yana partimiz kongre sürecine girmiş bulunmakta. 21 Ekim ile merkez ve ilçe kongrelerimizi tamamladık. Türkiye genelindeki kongre takvimi başlamış durumda. Genel merkezimiz tarafından öncelikli olarak iklim şartları göz önüne alınarak doğu ve güneydoğu illeri ile sayısı 23 civarındaki atama ile göreve gelen il başkanlarının yönetimleri oluşması adına öncelikli bir süreç başladı. Büyükşehirlerin bazıları başladı. 2018 yılının Haziran ayına kadar tamamlanacak. Kütahya ilçe kongrelerini tamamlayan ilk 5 il arasında” diyen AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş; “İlçe başkanlarımızın tamamı kendi seçim bölgelerinde resmi kurum ziyaretleri STK, köy ve mahalle ziyaretlerine başlayarak süreci başlattı. Biz 8 ilçe başkanımızı değiştirdik. Her biri kendi bölgesinde yeni bir heyecan ve kararlılıkla yarın seçim var gibi çalışıyorlar. Bunların tamamını il başkanlığımız bünyesinde takip ediyoruz. Teşkilatlarımızın doğru bir şekilde yapılması en yakın zamandaki seçime hazır tutmak için daha iyiye ve doğruya ilerlemeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

“HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMAY HAZIR”

Geçtiğimiz hafta başlatılan imza kampanyasından duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, şöyle konuştu: “Kütahya’da sivil bir inisiyatifin ortaya koyduğu imza kampanyası ve her kim olursa olsun oluşturulan gayret şahsımı ve teşkilatımı ziyadesi ile memnun etti. Bu hareketlilik toplamda bir enerjiye dönüşürse bir fayda sağlayacaktır. Cumhurbaşkanımızın desteğini almış bir proje bu. Bununla alakalı çalışmalarımız devam ediyor. BMC, Anadolu Grup, Turkcell, Zorlu Holding ve Kıraça Holdingin oluşturduğu bir konsorsiyum. Her biri yerli otomobilin bir parçasını yaparak sürece katma değer sağlamayacak. Hepsinin ortak olduğu bir şirket tesis edecek. Bunun süresi bu yılsonu. Ardından prototip. Bir yıl sonra yerli otomobilin üretileceği merkez belirlenecek. Kütahya’mız bürokrasisi, siyaseti, halkı, STK’ları ile buna hazır. Üzerine düşen fedakarlığı yapmaya gayretlidir. Burada hazır olan heyet herhalde bir netice alındığında en bahtiyar hissedecekler.

“UNESCO İÇİN SARAÇOĞLU’NA ÖZEL TEŞEKKÜR”

Kütahya’nın UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına alınmasında gösterdiği gayret nedeniyle Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’na özel bir teşekkür sunan AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş; “31 Ekim’de ilim, irfan ve medeniyet şehri olarak tabir ettiğimiz, aslında sanatı başa koymamız lazım Kütahya’mız UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı bünyesinde ‘Zaman ve Halk Sanatları’ dalında Türkiye’den kabul edilen ilk şehir oldu. Bu konuyla alakalı bizlere desteğini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Binali Yıldırım’a yürekten teşekkür ediyorum. Bu meseleyi sahiplenip yapması gereken hiçbir gayreti esirgemeyen Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Özel bir teşekkür gerekir Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu’na. Böyle işler yapılırken sahibi belli olmadığı için organizasyonların kimin tarafından organize ve finanse edileceği havada kalır. Başından beri takip ediyorum. Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, bu iş salt olarak Belediyemiz projesi olmamasına rağmen gerçek manada elini taşın altına koyup bu başarıyı elde etmemizde kanaatime göre en büyük pay sahibidir. Gösterdiği gayret ve çabadan dolayı Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu’na yürekten saygı duyuyorum ve bu aldığımız başarının doğru bir lansman yapılarak şehrin her manada kazanımlar sağlayacağını düşünüyorum” diye konuştu.

“ÇEVRE İLLERDEN DAHA AVANTAJLIYIZ”

Kütahya’ya yapılan yatırımlar hakkında bilgiler veren AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, “Kütahya’da bugünün sorunlarını çözmeye çalışırken, bir yandan da gelecekte yapılması gereken yatırımlar için planlamalarda yapıyoruz. Bugün yaptığımız bazı çalışmalar belki de, gelecekte yeni imza kampanyalarına dönüşecektir. Bugün yerli otomobil için imza kampanyası düzenleniyorsa, doğalgaz, elektrik, ulaşım, organize sanayi bölgelerindeki altyapı yatırımlarının yapılması sayesindedir. Otomotiv yan sanayisinde Kütahya zaten önemli bir merkez konumuna gelmiştir. Şuanda 8 kurumsal firmanın 13 fabrikasında 5 bin kişi çalışıyor. Buradan aldığımız enerji ile Zafer OSB için iki yıldır önemli mesai harcıyoruz. Yeni ve cazip bir OSB ortaya koyuyoruz. Kütahya, Zafer OSB’nin üzerinde durmalı ve çok büyük önem vermelidir. Çünkü OSB’miz çevre illerde olmayan özelliklere sahip. Kütahya, fizibilite çalışmalarında ortaya konulan değerler ile alnımızın akıyla babayiğitlerin yanına gidecek” diye konuştu.

‘ÇALIŞMALARIMIZA ÇOK ÖNCEDEN BAŞLAMIŞTIK’

Herkesin Kütahya ve Kütahya’da yaşayan insanlar adına çok önemli görev ve sorumlulukları olduğunu hatırlatan AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, “İnsanımızın daha refah ve huzur içerisinde yaşaması için, Kütahya’nın ülkemizin imkan ve kaynaklarından en iyi şekilde yararlanıp kendisini geleceğe hazırlaması gerekmektedir. Kütahya 2002 yılında bir sanayi şehri değildi. Bugün sanayi konusunda gelinen nokta ve nelere talip olduğumuzu herkes görüyor. 2002’den buyana Kalkınma Bakanlığı resmi verilerine göre Kütahya, nüfus başına düşen kamu yatırımları baz alındığında bölgede Afyon ile birlikte en fazla yatırım alan iki iliz. Eskişehir ve Uşak bizden daha az yatırım almış durumda. Manisa’dan yaklaşık yüzde 50 daha fazla kamu yatımı almışız. En üst düzeyde kamu yatırımı alan illerden biriyiz. Eksikliğimiz ise özel teşebbüs yatırımlarıdır. Kütahya olarak, yerli otomobile talibiz. Bu yatırım bir özel teşebbüs yatırımıdır. Bu yatırımın nerede yapılacağı kararı hükümet ve siyasetçiler tarafından talimat verilerek gerçekleştirilecek bir olay değildir. Özel girişimcilerin tamamen kendileri için hazırlanan fizibiliteye göre kendilerinin karar vereceği bir konudur. Gerekli tedarik, hammadde, pazar, nakliye, maliyet, insan kaynakları ve diğer kolaylıklara göre birçok alanda değerlendirilecek. Yapılması gereken yatırımcıların neden Kütahya’yı tercih etmesi gerektiğinin ortaya konulmasıdır. Bunun için nitelikli, gerekçeli ve etkin bir talep gerekiyor. Çalışmalarımızı birkaç yıl önceden başlattık. Zafer Kalkınma Ajansının uzmanlığında, ‘TR33 Bölgesi Yerli Otomobil Fabrikası Fizibilite Çalışması’ adı altında bir kitapçık ve rapor yayınladık. Bu rapor, Zafer OSB’nin ve bölgenin avantajlarını çok geniş şekilde ortaya koyuyor” dedi.

“ EN AVANTAJLI İL KÜTAHYA”

Milletvekili İshak Gazel, Kütahya’nın 2023 hedeflerine özdeş olacak bir il konumunda olduğunu söyledi. “Kütahya olarak halkın ve siyasi iradesi olarak yerli otomobil konusunda talip olduğumuzu her platformda ifade etmiştik. Bu bugünün mevzusu değil. Yerli otomobille ilgili çalışmalar hükümet nezdinde başladığı günden itibaren biz Kütahya’da yerli otomobilin yapılması için bir fizibilite çalışması hazırlatma konusunda gerekli çalışmaları yaptık” diyen Gazel konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şuanda 20 il var talip olan. En avantajlı il Kütahya. Bu bir devlet yatırımı değil. Özel sektör yatırımı. Bu yatırımı özel sektör yapacağı için avantajları ortaya koymalıyız. Bu avantajların da önemini aktarıp yatırımın Kütahya’ya gelmesi için gerekli randevuları alıp taleplerimizi ileteceğiz. Kütahya’da oluşan toplum duyarlılığını olumlu karşılıyorum. Bu duyarlılığın bizim çalışmalarımıza da katkı sağlayacağını düşünüyorum. Kütahya olarak bu bölgede bir merkez konumuna gelmesi ve 2023 vizyonumuzla özdeş olacak bir şekilde Türkiye’ye ve Anadolu topraklarına değer katma noktasında bir merkez haline gelmesi. Bunlar bizim hedeflerimiz. Gerekli çalışmaları yapıyoruz. İnşallah daha güzel bir Kütahya’da bu çalışmaların meyvesini almış olacağız. Yerli otomobile birde şu açıdan bakılmalı. Yerli otomobil Türkiye’nin kendi dinamikleri ile kalkınmasının sembolüdür. 5 firma o imza töreninden sonra Almanya’daki bazı medya kuruluşlarında bazı açıklamalar yapıldı. Türkiye başka alanlara kaysın tarzında. Bu Avrupa’nın Türkiye’deki gelişimleri olumsuz kalması anlamında Türkiye’nin olumlu gelişmelerini ne kadar olumsuz karşıladığının da bir göstergesi. Cumhurbaşkanımızın özellikle son yıllarda Türkiye’nin kazandığı ivme, bölgesinde güç olma pozisyonu ile eşdeğer bir durumdur. 15 Temmuz Darbe girişiminden bu yana özellikle Avrupa ülkelerinde Türkiye’deki meydana gelen gelişmelere bakış açısında bir değişiklik olmaya başladı. Biz bunları görüyoruz.”

“KENDİMİZİ ŞANSLI HİSSEDİYORUZ”

Hızlı tren ve Zafer OSB’nin bir an önce hayata geçmesi konusunda çalışmalar yaptıklarını belirten AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan ise, “Bundan bir buçuk yıl önce fizibilite raporuyla başladık. Bu işin ilk emareleri görüldüğünde, Kütahya’nın önceliklerini değerlendirip bu fizibilite raporunu yaptırdık. Şimdi bu fizibilite raporumuz değerlendirilecek. Özel sektör mantığıyla hareket eden bu konsorsiyum da, Kütahya’nın avantajlarını görecektir. Avantajımız havaalanı, hızlı tren ve ulaşım ağlarına yakınlığı ile Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgelerinde beşinci organize sanayi bölgesi olan tek il olma özelliği taşımasıdır. Vergi mevzuatına göre, bir takım teşviklerin uygulandığı en avantajlı il Kütahya. Bunu raporlarımızda ifade ettik ve mutlaka değerlendirilecektir. Biz kendimizi bu anlamda şanslı hissediyoruz. Bu konunun peşinden Kütahya olarak koşturmaya devam edeceğiz” diye konuştu.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir