Bugün babayiğitle görüşülecek

1173

Daha önce de çeşitli platformlarda yaptıkları açıklamalarla Kütahya’nın yerli otomobile talip olduğunu açıklayan AK Parti Kütahya Teşkilatları, Milletvekilleri ve Belediye Başkanı yerli otomobilin Kütahya’da üretilmesi için yeniden bir araya gelerek açıklamada bulundu. İlin yöneticileri, Ticaret ve Sanayi Odası ve ileri gelenleri, yerli otomobilin Kütahya’da üretilmesi için bugün İstanbul’da ‘yerli otomobili üretecek babayiğitler’den olan Anadolu Grup yöneticileri ile görüşecek.

SİYASETTE YERLİ OTOMOBİL ATAĞI

Yerli otomobilin üretimini yapacak olan 5 babayiğitin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanmasının ardından birçok il gibi Kütahya da yerli otomobilin burada üretilmesi için harekete geçmişti. BMC, Anadolu Grup, Turkcell, Zorlu Holding ve Kıraça Holdingin yer aldığı konsorsiyum tarafından üretimi yapılacak yerli otomobil için Kütahya çalışmasına devam ediyor. Bu anlamda Kütahya’dan bir heyet bugün yerli otomobilin Kütahya’da üretilmesinin avantajlarını Anadolu Grup Onursal Başkanı Kamil Yazıcı ile görüşerek anlatacak.
Yerli otomobil için AK Parti Teşkilatları, Milletvekilleri ve Belediye Başkanı da harekete geçmiş durumda. AK Parti il binasında düzenlenen basın toplantısı ile birer açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, Milletvekilleri Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu, İshak Gazel, Ahmet Tan ve Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya’nın AK Parti iktidarları döneminde elde ettiği kazanımları açıklayarak kentin yerli otomobilin üretim alanı için oldukça elverişli ve uygun olduğunu söyledi.

KÜTAHYA HEYETİ BABAYİĞİTLERLE GÖRÜŞECEK

Yerli otomobil için Kütahya’da geçtiğimiz hafta başlatılan imza kampanyasından duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, bugün Anadolu Grup Onursal Başkanı Kamil Yazıcı ile İstanbul’da yapılacak görüşme hakkında da bilgiler verdi.

Çetinbaş şöyle konuştu: “Kütahya’da sivil bir inisiyatifin ortaya koyduğu imza kampanyası ve her kim olursa olsun oluşturulan gayret şahsımı ve teşkilatımı ziyadesi ile memnun etti. Bu hareketlilik toplamda bir enerjiye dönüşürse bir fayda sağlayacaktır. Cumhurbaşkanımızın desteğini almış bir proje bu. Bununla alakalı çalışmalarımız devam ediyor. BMC, Anadolu Grup, Turkcell, Zorlu Holding ve Kıraça Holdingin oluşturduğu bir konsorsiyum. Her biri yerli otomobilin bir parçasını yaparak sürece katma değer sağlamayacak. Hepsinin ortak olduğu bir şirket tesis edecek. Bunun süresi bu yıl sonu. Ardından protetip. Bir yıl sonra yerli otomobilin üretileceği merkez belirlenecek. Kütahya’mız bürokrasisi, siyaseti, halkı, STK’ları ile buna hazır. Üzerine düşen fedakarlığı yapmaya gayretlidir. Burada hazır olan heyet herhalde bir netice alındığında en bahtiyar hissedecekler. Pazartesi günü Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral’ın organize ettiği bir randevu ile Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, ben ve İl Genel Meclis Başkanımız Musa Yılmaz’dan oluşan heyetle Anadolu Grup Onursal Başkanı Kamil Yazıcı ile İstanbul’da Kütahya’da yerli otomobilin üretilmesi ve kendilerine sağlayacağı avantajları anlatacağımız bir görüşme olacak ve sonuçlarını sizlerle paylaşacağız. Milletvekillerimiz bu toplantıya katılacaklardı ancak Pazartesi günü TBMM Meclis Başkanlığı seçimi olduğu için tüm siyasi parti gruplarının izinleri iptal edildi. Biz de milletvekillerimizi bu toplantıda temsil edeceğiz. İnşallah hayırlı sonuçlara vesile olur.”

KÜTAHYA BİRLİK OLMALI

Çetinbaş’ın ardından Milletvekilleri Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu, İshak Gazel, Ahmet Tan ve Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, AK Parti iktidarları döneminde Kütahya’ya yapılan yatırım ve kazanımlar hakkında birer konuşma yaptı.

Yerli otomobil için Kütahya’nın olumsuz düşüncelerden arınıp hep birlikte hareket etmesi ve birlik olması gerektiğine vurgu yapan milletvekilleri Nazlı, Kavuncu, Gazel ve Tan ile Belediye Başkanı Saraçoğlu, yerli otomobilin Kütahya’da üretilmesi için Kütahya’nın en uygun yerlerden birisi olduğunu, Kütahya’nın yerli otomobil üretimi için avantajlarını, oluşturulan heyetle üretici firmaların yöneticileri ile görüşerek anlatacaklarını kaydettiler.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir