Usta Eskişehir’de anılacak

1240

Kütahya’nın dünyaca ünlü çini ustası ve UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi ödülü sahibi Çini Sanatçısı Sıtkı Olçar, vefatının 7. yılında bugün Eskişehir’de eserleriyle anılacak.

Çininin Picassosu olarak bilinen ve 7 yıl önce vefat eden çini ustası Sıtkı Olçar için anma törenleri bu yıl Eskişehir’de yapılacak. Eserleri ölmeden önce dünya müzelerine giren ilk Türk sanatçı unvanına sahip olan sanatçı için özel program hazırlanırken, programa çok sayıda kişi davet edildi. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın ev sahipliğinde ustanın kızı çini sanatçısı Nida Olçar ile ortak hazırlanan program kapsamında Eskişehir Sıtkı Atölyesi ve Geçmişten Günümüze Çini sergisi açılışı gerçekleştirilecek.

Her yıl Kütahya’da gerçekleştirilen törenler bu yıl Eskişehir’de Nida Olçar’ın atölye açılışı ile başlayacak. Tepebaşı belediyesi Özdilek Sanat merkezinde bulunan Sıtkı Atölyesinin açılışının ardından Tepebaşı Belediyesi içerisinde bulunan sergi salonunda programa devam edilecek. Açılış kokteylinin ardından ustanın belgeseli yayınlanacak. Serginin gezilmesi ile program sona erecek. Sergi 15-25 Kasım tarihleri arasında sanatseverler için açık olacak.

‘Geçmişten Günümüze Sıtkı Usta (Olçar) ve Nida Olçar’ çini sergisinde Sıtkı Usta’dan miras kalan eserlerden 30 adet ve Kızı Nida Olçar tarafından yapılan 40 adet eser sergilenecek. Sergi Nida Olçar’ın 17.sergisi olacak. Olçar, babasının vefatından sonra onun izinden gitmiş ve Kültür Bakanlığı çini sanatçısı unvanını almıştı. Nida Olçar, geçtiğimiz yıl düzenlenen G20 zirvesinde ise Cumhurbaşkanlığı himayesinde sergi açmış ve ülkemizi burada temsil ederek 104 yabancı basında yer almıştı.

Sıtkı Olçar için Kütahya’da ise anma töreni yarın aile arasında Musalla mezarlığında Olçar için dua edilerek sonlandırılacak.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir