Çinicilerden Saraçoğlu’na UNESCO teşekkürü

1066

Çiniciler Odası Başkanı Sadık Erilbaylı ve Çinici Dernekleri yöneticileri Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Kütahya’nın çinisinin UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil olmasında ki emeklerinden dolayı Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’na teşekkür eden Çiniciler Odası Başkanı Sadık Erilbaylı ve Çinici Dernekleri yöneticileri Kütahya’nın çinisinin UNESCO tarafından tescillenmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Türkiye’de Gaziantep’ten sonra bu ağa dahil edilen ikinci şehir Kütahya olduğunu belirten Başkan Sadık Erilbaylı, “Yaratıcı Şehirler Ağı’na ’Zanaat ve Halk Sanatları Alanında’ Kütahya’nın da dahil edilmesinde emeğiniz büyük. Artık Dünyada Çini dendiğinde Kütahya akla gelecek. Biz bu kapsamda UNESCO sürecinde göstermiş olduğunuz emeklerden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Ziyarette Çiniciler Odası Başkanı Sadık Erilbaylı günün anısına Başkan Saraçoğlu’na hediye takdim ederken Çini Sanatçısı İsmail Yiğit’te kendi yapmış olduğu eseri hediye etti.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir