Vali Nayir okul ziyaretlerini sürdürüyor

1140

Vali Ahmet Hamdi Nayir, okul ziyaretleri kapsamında Kütahya 100. Yıl İlkokulunu ziyaret etti. Çocuklarla sohbet eden Vali Nayir, onlara bazı tavsiyelerde bulundu.

Vali Ahmet Hamdi Nayir’e İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Aybek, Okul Müdürü Ferit Hatipoğlu, Okmeydanı Mahallesi Muhtarı İbrahim Kocatürk ile Gültepe Mahallesi Muhtarı Celal Batmaz eşlik etti.

Vali Ahmet Hamdi Nayir 100. Yıl İlkokulundaki ziyaretine 2. sınıf öğrencileriyle başladı. Daha sonra 1-3 ve 4. Sınıf öğrencilerinin hikaye tamamlama, matematik, kitap okuma derslerine katılan Vali Ahmet Hamdi Nayir öğrencilerle tanıştı, sohbet etti.

Çocuklardan iyi birer insan olmalarını isteyen Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Büyüklerinizin sizden beklentileri olan dürüstlük, temizlik, çalışkanlık ve saygılı gibi değerleri hayatınıza katarsanız iyi bir insan, iyi bir yurttaş olursunuz. Ahlaklı bireyler olarak bizim ihtiyacımız olan bir nesil olmuş olursunuz. Çocuklarımızdan bütün bu güzel huyları edinmelerini, kötü olan her şeyden uzak durmalarını istiyoruz” dedi.

Kitap okuma alışkanlığı kadar yazma alışkanlığının kazanılmasının da önemine değinen Vali Nayir, “Okumanın belki de en zor tarafı yazmak olur. Kısa da olsa bir şeyler yazmaya çalışın. Yazmaya başlarsanız okumaya da başlamış olursunuz. Belki okuduğunuz bu kitapları yazanlar sizin yaşınızda başlamışlardır yazmaya. Bu yüzden siz de erken başlayın yazmaya, ileride sizin yazdığınız kitapları bu sıralardaki çocuklar okusun” ifadelerini kullandı.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, 4. sınıf öğrencilerinin 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı için hazırladıkları “Büyük Yas” şiirini dinledi, öğrencileri tebrik etti.

Sınıf ziyaretlerinin ardından öğretmenlerle bir araya gelerek istişarelerde bulunan Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Kamu idareleri olarak bizim önemli işlerimizin başında eğitim geliyor” dedi. Okul Aile Birliği Yetkilileri ile de görüşen Vali Nayir eğitimin başarısı için ailelerin katkısının önemli olduğunu söyledi.

“EĞİTİM BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

İhtiyaçları yerinde tespit etmek, öğretmen ve öğrencilerin istek ve arzularını dinlemek için her hafta bir okul ziyareti gerçekleştirdiğini dile getiren Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Biz kamu yönetimi içerisinde çok farklı hizmet dallarını bir araya getirerek çalışıyoruz. Bunların içerisinde eğitimin özel bir önemi var. Milletimize ait problem teşkil edebilecek hususlardan bir tanesi eğitim konusu. Her ferdin, her ailenin, her toplumun mutlaka kendi problemleri arasında çocuğunun eğitimi, ona ait yapabilecekleri, yapamayacakları veya o ilin hangi imkanları sunup sunmadığı önemli bir yer tutuyor. Bizler de bir taraftan veliyiz, okuyan çocuğumuz var. Sizler de hem öğretmen hem de veli olarak olayın farklı bir penceresini görebiliyorsunuz. Dolayısıyla yürüttüğümüz kamu hizmetleri içerisindeki eğitimin durumunu da anlayabilmek için odamızın dışına çıkıp okullarımızı gezme, öğretmenlerimizle bir araya gelme, öğrencilerimizi görme ihtiyacında oluyoruz. Elimizdeki imkanları kullanarak çözebileceğimiz hususlar varsa onları çözmeye çalışıyoruz. Çocuklarımıza en azından umut verecek, onlardan beklentilerimizi söyleyecek fırsat ortaya çıkmış oluyor. Öğretmenlerimize teşekkürlerimizi iletecek, fedakarlık mesleği olan görevdeki arkadaşlarımıza önemli bir iş yapıyor olduklarının ifadesini tarafımızdan yaparak onu da tamamlamaya çalışıyoruz” dedi.

“OKULLARDAKİ AİLE ORTAMINDAN MUTLUYUZ”

Okullardaki aile ortamından duyduğu memnuniyetten de söz eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Biz üst yöneticiler olarak biraz yalnız insanlarız. Odamıza giren çıkanın haddi hesabı yok ama muhabbet ortamında aynı konuları paylaşacağımız ortamlarımız olmayabiliyor. Sizler ders aralarında bir aile havası içerisinde, tecrübelilerin yeni gelenlerle en azından ülke, millet menfaatine yapabileceklerini paylaştıkları, varsa mesleğe dair hatıralarını ve anılarını paylaşabilecekleri güzel ortam olarak söylüyorum bunu. Şu ortamın güzelliğini belki içinde bulunanlardan çok dışındakiler hissediyor, görüyordur. Ekip başarısı önemli. Sizler bu ortamı birer aile ortamı olarak değerlendirirseniz buradan almış olduğunuz enerjiyle sınıflarınızda daha başarılı olursunuz. Beraberliğin getireceği bilgi ve cesaretle daha güzel şeyler ortaya çıkar diye düşünüyoruz” diye konuştu.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir