Vali Nayir: “Yerli otomobil projesine hazırız”

1187

Yerli otomobili üretecek firmaların açıklanmasının ardından birçok il yerli otomobilin kendi illerinde üretilmesi için taleplerde bulundu. Kütahya’da da Vali Ahmet Hamdi Nayir, kentin yerli otomobil projesine hazır olduğunu söyledi.

“YERLİ OTOMOBİL İÇİN TALEPLERİMİZİ İLETECEĞİZ”

Nayir, gazetecilerin yerli otomobile ilişkin sorularını da yanıtladı. Kütahya’nın yerli otomobil projesine hazır olduğunu aktaran Vali Nayir, şöyle konuştu: “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gayretleriyle yerli otomobille ilgili olarak babayiğit ortaya çıktı, bir oluşum oldu. Bizler de yer açısından gerekli bütün şartları taşıdığımızı ve gereken tüm desteği vereceğimizi ifade edecek bir çalışma başlattık. Alacağımız randevularla bu sorumluluğu üzerine alan 5 firmayla da gidip görüşüp, kendi imkanlarımızı onlara sunmaya hazır olduğumuzu söyleyecekler. Kütahya’nın konum ve yeni açtığımız sanayi alanları olarak bu alana destek verebilecek mahiyette olduğuna dair kanaatimizi paylaşmak için bir çalışma başlattık. İnşallah bütün dinamiklerimizi harekete geçirerek, siyaset cephesi, ticaret cephesi ve bürokrasi cephesiyle birlikte gidip onlara kendi talebimizi iletmiş olacağız. Bu uzun süreli bir çalışma.”

“OTOMOTİV SEKTÖRÜNE YABANCI DEĞİLİZ”

Kütahya’nın otomotiv sektörüne yabancı bir şehir olmadığını bu sektörde kentteki fabrikalarda 5 bin çalışanın odluğuna dikkat çeken Vali Nayir, “Kütahya’da otomotiv sanayiye ait fabrikalarımız, fabrikalarımızda 5 bin çalışanımız var. Dolayısıyla bilmediğimiz bir alan değil, bu alandaki tecrübelerimizi, bugüne kadarki üretimimizi, fabrikalarımızı düşünerek bu işe talip olduğumuzu gidip ilgilileriyle paylaşmak üzere çalışma başlattık. Alacağımız randevularla bunu devam ettireceğiz” diye konuştu.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir