İsmet Güral’dan yerli otomobile destek sözü

1160

Yerli otomobili üretecek olan 5 firmanın açıklanmasının ardından Kütahya’da “Yerli Otomobil Kütahya’da üretilsin” heyecanı yaşanmaya başladı. Bu heyecana Kütahyalılarla birlikte ortak olan Güral Şirketler Gurubu Başkanı İsmet Güral bu yönde oluşturulacak tüm çalışmalara destek olacağının sözünü verdi.

Yerli otomobil üretiminin Kütahya’da üretilmesinin bölge ekonomisine önemli ölçüde katkıda bulunacağını vurgulayan Güral Şirketler Gurubu Başkanı İsmet Güral, büyük şehirlere ve limanlara eşit mesafe ve uzaklıkta olan Kütahya’nın yatırımcılar açısından da aslında bir cazibe merkezi olduğuna işaret etti.

Kütahya’da hali hazırda beş Organize Sanayi Bölgesi bulunduğuna dikkat çeken İsmet Güral, şöyle konuştu: “Özellikle Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesi henüz kurulma aşamasında. Buraya kurulacak böyle bir fabrikanın sadece Kütahya’ya değil Afyonkarahisar ve Uşak illeri açısından da büyük önem arz edecektir. Kütahya, gerek altyapı, gerek iş gücü, gerekse havalimanı, hızlı tren projeleri ve karayolu ulaşımı açısından son derece yatırıma elverişli bir il. Kütahya’da öncelikle Sayın Valimiz, Sayın Milletvekillerimiz, Sayın Belediye Başkanımız, siyasi parti temsilcilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve halkımız tarafından bu konuda birliktelik sağlanması gerekmektedir. Bu birlikteliğin sağlanmasına ben de her türlü katkıda bulunmaya hazırım.”

Güral, ‘Türkiye’nin hayalini Kütahya’da gerçekleştirme idealinde birleşelim’ ifadesini de sözlerine ekledi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir