‘Yerli otomobil için Ankara çıkartması yapalım’

1334

Milliyetçi Hareket Parti (MHP) Kütahya İl Başkanı Ferhan Yıldırım, beraberindeki heyetle birlikte Kütahya Gazeteciler Cemiyeti’nin davetlisi olarak basın mensupları ile Gazeteciler Cemiyeti konağında buluştu. MHP teşkilatları olarak Kütahya’ya hizmet etmenin gayreti içerisinde olduklarını belirten Yıldırım, yerli otomobilin Kütahya’da üretilmesi için platform oluşturularak Ankara çıkartması yapılması gerektiğini söyledi.

“KÜTAHYA’YA HİZMET ETMENİN GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ”

MHP İl Başkanı Ferhan Yıldırım, mayıs ayında yapılan kongre ile görevi devraldıklarını ve tüm teşkilatlarıyla Kütahya için çalıştıklarını dile getirerek şunları kaydetti: “21 Mayıstaki kongremizin ardından görevi devraldık. Amacımız birlik ve beraberliği sağlayıp millete ve memlekete hizmet etmenin arayışı içerisinde olmaktır. Yaptığımız kongrelerimizin ardından bütün ilçe, belediye ve belde başkanlarımızla bir bütünlük sağlayıp çalışmalarımıza hız kattık. Kütahya için, memleketimiz için neler yapabiliriz, bunun kaygısını taşımaktayız. Kütahya ne yazık ki istediği ve hak ettiği değeri ilgililerden alamamakta. Kütahya bugün büyük sorunlar yumağı haline gelmiş bir şehir durumunda. Bu sorun ve sıkıntılara ne şekilde çözüm buluruz, nasıl bir tedavi yöntemi uygularız, hep birlikte bunun arayışı içerisindeyiz. Kütahya’da halkımız, milletimiz, insanlarımız her zaman milletin ve devletin yanında yer almıştır. Hemşehrilerimiz her zaman bu memleket için elinden gelenin fazlasını yapmıştır. Geçtiğimiz dönemlerde Kütahya her zaman iktidar partisinin yanında yer almıştır ve fakat ne yazık ki istediğini bir türlü alamamıştır. Bunun sebepleri üzerinde durulması lazım.”

“81 İLİN GÜNDEMİ YERLİ OTOMOBİL”

Yerli otomobili üretecek firmaların açıklanmasının ardından birçok ilin yerli otomobilin kendi illerinde üretilmesi için yarıştığını kaydeden Yıldırım, şöyle konuştu: “Şu an Kütahya dahil 81 ilin gündemi yerli otomobilin üretimi nerede yapılacağıyla ilgilidir. Biz Kütahya olarak bunun için ne yapıyoruz, bu çok önemli. Geçenlerde bir milletvekili arkadaşımız çıktı Kütahya Organize Sanayi Bölgelerindeki doluluk oranını ve çalışan sayılarını paylaştı. Biz yerli otomobil Kütahya’ya gelsin derken birileri neden Organize Sanayi Bölgelerindeki fabrika sayılarını ve çalışan sayılarını paylaşmakta? Bir başka milletvekili arkadaşımıza bakıyoruz, ‘Biz tek başımıza bir şey yapabilecek değiliz’ diyor. Ticaret Odası çıktı yerli otomobil için ‘biz buradayız, çalışmalarımızı yapıyoruz’ dedi. Ben de Milliyetçi Hareket Partisi olarak ‘biz de varız’ dedim. Ama baktığımız zaman bu konuda bir bütünlük yok. Biz bunu toplu bir ses haline getiremediğimiz müddetçe ve biz tek tek konuşursak birileri çoktan yerli otomobili kapmış olacak. Bugün sosyal medyaya baktığımız zaman insanlar sivil toplum kuruluşuymuş gibi yerli otomobil için kampanyalar düzenliyor, yerli otomobil Kütahya’ya gelsin diye çalışıyor. Bunu sosyal medyada vatandaşlarımız yaparken biz birlik ve bütünlüğü neden sağlayamıyoruz?”

“PLATFORM OLUŞTURUP ANKARA ÇIKARTMASI YAPALIM”

Kamuoyuna açık çağrıda bulunduğunu belirten Yıldırım, “Biz Milliyetçi Hareket Partisi il ve İlçe teşkilatları olarak Kütahya’nın, memleketimizin yararına olacak her konuda devletin, milletin yanındayız. Kütahya’ya çakılacak bir çivinin arkasındayız. Bu konuyla ilgili vali beyden randevu alıp görüşeceğim. Bu konuda vali bey bizlere öncülük etsin, Ankara’ya gidelim, bunun görüşmesini gerçekleştirelim. Ama biz öncelikli olarak Kütahya’da bu birlikteliği sağlayalım. Biz bu birlikteliği sağladıktan sonra Kütahya için istediğimizi alabileceğimizi ümit ediyorum. Bu konuyla ilgili bir platform oluşturulmasını, iktidar partisi, muhalefet partileri, milletvekillerimiz, sivil toplum örgütlerinin tamamıyla birlikte bir Ankara çıkarması düzenleyelim.” ifadelerini kullandı.

“YENİKAPI RUHUNU KÜTAHYA’DA YAŞAMAK İSTERİZ”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ülke menfaatleri doğrultusunda her zaman çözüm için hazır olduğunu, 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde Genel Merkezi açarak darbecilere “hodri meydan” dediğini hatırlatan Yıldırım, “Biz de Kütahya’da sorunların çözümü noktasında AK Parti ile bir birliktelik sağlamak istiyoruz. Ama ne yazık ki yukarıdaki bazı şeyler aşağıya tam olarak inmemekte. Kütahya ölçeğinde bir Yenikapı ruhunu tam sağlayamıyoruz. Kütahya farklı bir noktada. Sayın Cumhurbaşkanı çıktı, ‘metal yorgunluğu’ dedi. Bugün Kütahya’da yaşanılan sıkıntılara baktığımızda, acaba Kütahya’da da bir metal yorgunluğu mu söz konusu? Dolayısıyla biz elimizden gelen gayret ve kuvvetle gerek belediye, gerekse il genel meclis üyelerimizle bu birlikteliği sağlamak adına çaba sarf ediyoruz” dedi.

“YEREL BASIN ÇOK GÜZEL İŞLER BAŞARIYOR”

Yıldırım son olarak yerel basının kısıtlı imkanlara rağmen Kütahya’da çok işler başardığını ifade ederek, konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı: “Basının bizler için ne kadar önemli olduğunu 15 Temmuz sürecinde hep birlikte iyi bir şekilde gördük. Basın demokrasi içerisinde olmazsa olmaz yapı taşlarından bir tanesi. Özellikle yerel basınımız kısıtlı imkanlarla çok güzel işler başarıyor. Yerel medyanın sıkıntılarının olduğunu biliyoruz. Bu sıkıntıları çözebilmek noktasında adımlar atmaya çalışıyoruz. Yerel basının yaptığı işleri gururla hep birlikte takip ediyoruz. Ev sahipliğinden dolayı Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam şahsında bütün gazeteci arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Erkan Sağlam da, yerel basın olarak Kütahya için çalıştıklarını, düzenlenen bu tür toplantıların Kütahya’ya fayda sağladığını söyledi.

Sağlam daha sonra Başkan Yıldırım’a, üzerinde cemiyet logosu bulunan çay takımı hediye etti.

Ziyarete, MHP Merkez İlçe Başkanı Gökhan Tomruk, İl Başkan Yardımcısı Salih Özden, Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Gencer ve gazeteciler katıldı.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir