Zafer OSB yatırımcı bekliyor

1263

AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, Zafer Organize Sanayi Bölgesi için yatırımcılara çağrıda bulundu. Nazlı, Zafer OSB’nin Kütahya tarihinin en büyük projesi olacağını kaydetti.

ZAFER OSB YATIRIMCI İÇİN BÜYÜK AVANTAJLAR SAĞLIYOR

Kütahya’daki mevcut OSB’lerin dolduğunu belirten Milletvekili Nazlı mevcut 4 organize sanayi bölgesi ile ilgili rakamları paylaştı. Merkezde yer alan iki adet, Tavşanlı ve Gediz ilçelerinde bulunan OSB’lerde toplamda 12 bin 257 kişinin istihdam edildiğini söyledi. Nazlı yaptığı açıklamada “Kütahya’mızın istihdam yükünü çeken Organize Sanayi Bölgelerimiz son yıllardaki yatırımlar ile büyük oranda dolmuş oldu. Şimdi daha büyük bir yola girdik. Yeni girişimlere yer sağlayacak ve görülmemiş avantajlarla büyük yatırımcıları çekecek olan Zafer OSB. Şehrimiz tarihinin en büyük projesi olacak. Türkiye’nin her bölgesinden girişimcilerimizi şehrimize davet etme çalışmalarımız sürüyor.” dedi.

KÜTAHYA GENELİNDE OSB’LER

Kütahya’daki mevcut 4 organize sanayi bölgelerinde toplam 12 bin 257 kişi istihdam ediliyor. Kütahya 1. OSB’de 7 bin 454 kişi, 2. OSB’de bin 135 kişi, Tavşanlı OSB’de 2 bin 939 kişi, Gediz OSB’de 729 kişi istihdam ediliyor. 1. OSB’de 118 parsel dolu iken 3 parsel yatırımcı bekliyor. 2. OSB’de 38 parselin 38’de dolu, Tavşanlı OSB’de 28 parsel dolu, 9 parsel boş, Gediz OSB’de 36 parsel dolu, 10 parsel boş. 1. OSB’de 85 firma üretim yaparken, 2. OSB’de 13, Tavşanlı OSB’de 13 ve Gediz OSB’de 18 firma üretim yapıyor. 1. OSB’de 3 firma inşaatı devam ederken 23 proje aşamasında olan firma yer alıyor. 2. OSB’de 6 firmanın inşaatı sürüyor ve 19 firmanın proje aşamasında. Tavşanlı OSB’de 5 firma inşaatı sürerken 1 firma proje aşamasında. Gediz OSB’de 2 firmanın inşaatı sürüyor ve 3 firma proje aşamasında.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir