Cemiyetten Afyon çıkartması

1103

Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeleri Afyonkarahisar’da, yerel gazetelerin sorunları ile ilgili bir takım ziyaret ve temaslarda bulundu.

Kütahya Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu, il genelinde yayın yapan gazetelerin resmi ilan ve sarı basın kartları sorunları ile ilgili Afyonkarahisar’da ziyaretlerde bulundu. Kütahyalı gazetecilerin ilk durakları Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği(AGD) oldu. Kütahyalı gazetecileri burada AGD Başkanı Mehmet Abdioğulları karşıladı. Afyonkarahisar ve Kütahya’nın hem coğrafi hem de kültürel özelliklerinin birbirine çok yakın olduğu ifade edildi. Medya camiası olarak bundan sonraki süreçte ortak projeler üretebileceği getirilirken, AGD Başkanı Mehmet Abdioğulları, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam’a, “Gazetecinin el kitabı” adlı kitabı takdim etti. Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sağlam ise Abdioğulları’na Kütahya’nın meşhur porselenlerini taktim etti.

YEREL GAZETELER AYAKTA KALMALI

Kütahyalı gazeteciler Afyonkarahisar Basın İlan Kurumu Müdürü Selami Çalışkan ve Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Cemil Paslı’ya da nezaket ziyaretinde bulundu. Burada Resmi ilan alan gazetelerin sıkıntılarını dile getiren Kütahya Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu, yaşadıkları sıkıntıları anlatarak bilgi alışverişinde bulundu. Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam, son yıllarda resmi ilanların giderek düştüğüne vurgu yaparak “Yerel gazeteciler o ilin tanıtımında ve sorunlarının çözümünde büyük rol oynamaktadır. Son yıllarda yerel gazeteler ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya gelmektedir. Her geçen yıl resmi ilanlarda düşüş yaşanmakta ve yerel basın bundan çok fazla etkilenmektedir. Amacımız yerel gazetelerin ayakta kalması için sorunlarına çözüm üretmek. Bu noktada basın ilan kurumundan bilgiler almak istedik. İlginizden dolayı teşekkür ederiz” dedi.

AFYON EVLERİNE ZİYARET

Kütahyalı gazetecilerin son durağı ise tarihi Afyon Evleri’nin bulunduğu mekânlar oldu. Burada konakları ziyaret eden Kütahyalı gazeteciler, bu bölgedeki tarihi dokuya hayran kaldı. AGD Başkanı Mehmet Abdioğulları bu temaslarda Kütahyalı meslektaşlarına eşlik etti. Cemiyet Başkanı Erkan Sağlam, Kütahya’nın tarihi ve kültürel özelliklerini dünyaya tanıtmak için basın mensupları olarak görev yaptıklarını ifade ederek “Bizim Cemiyet konağımız Küthaya’da tarihi bir konakta yer almaktadır. Tarihi Germiyan Sokağı Kütahya’nın en güzel sokaklarından biri. Bugün Afyon evlerini ziyaret ettik ve gerçekten çok güzel korunmuş ve restore edilmiş. Bu tür tarihi dokulara sahip çıkmamız gerekiyor” dedi. Ziyarette Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam, Yönetim Kurulu Üyeleri Semra Tozaraydın, Aslıhan Mercan, Ramazan Doğan, Cemiyet üyeleri Bünyamin Çapgulaş, Atilla Coşkun, Mustafa Altıntaş yer aldı. HABER MERKEZİ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir