‘Kırsal kalkınma için var gücümüzle çalışıyoruz’

1162

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kütahya İl Koordinatörlüğü görevine vekaleten atanan Ahmet Yazar, gazetecilerle bir araya geldi. Yazar, “TKDK Kütahya İl Koordinatörlüğü olarak, ilimiz potansiyelinin harekete geçirilmesi ve özellikle kırsalımızın kalkınmasına katkı sağlamak için var gücümüzle çalışmaktayız” dedi.

Kentteki bir restoranda gazetecilere açıklamada bulunan Yazar, IPARD II Programı’nın 2. Çağrı Dönemi’nde gerçekleştirilecek toplam 11 milyon liralık 3 projeye 5,5 milyon lira tutarında hibe desteği sağlanacağını söyledi.

TKDK Kütahya İl Koordinatörlüğü olarak 2012-2016 yılları arasından uygulamış oldukları IPARD I programı kapsamında süt üretiminden kırsal turizme, besicilikten tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliğine, kültür balıkçılığından süt işletmeye kadar farklı sektörlerde toplam 495 girişimciye 60 milyon liranın üzerinde hibe desteği sağladıklarını ifade eden Yazar, şöyle konuştu: “Diğer taraftan IPARD II Programı hibe desteklerini 2017 yılı içerisinde vatandaşlarımız ile buluşturmaya başladık. IPART II Programı’nın 1. Çağrı Dönemi kapsamında sözleşme imzaladığımız 49 yatırımcımıza yatırımlarını tamamlamalarının ardından verilecek hibe desteği 5 milyon TL’nin üzerinde olacaktır. Yalnızca Tarım ve Balıkçılık ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması alanındaki sektörlerin destek kapsamında olduğu 2. Çağrı Dönemi için başvurular Ekim ayı içerisinde son bulmuştur. 2. Çağrı Döneminde İl Koordinatörlüğümüzce 1 adet kırmızı et işleme tesisi modernizasyonu, 1 adet süt işleme tesisi modernizasyonu ve 1 adet kırmızı et kesimhanesi ve parçalama tesisi kurulumu olmak üzere toplam 3 adet projenin kabulü yapılmıştır. Toplam 11 milyon liralık yatırımın gerçekleştirileceği bu 3 projeye TKDK tarafından 5,5 milyon lira tutarında hibe desteği sağlanacaktır. Bu destekler ile Kütahya’mızda yaklaşık 125 milyon liralık yatırım gerçekleştirilmesine, bin 500 kişinin istihdam edilmesine vesile olduk. Bu gün itibarıyla gerçekleştirilen yatırımların faaliyette olduklarını görmek, oluşturdukları istihdamı ve ilimize sağladıkları katma değeri görmek bizleri mutlu ediyor.”

“TKDK Kütahya İl Koordinatörlüğü olarak, ilimiz potansiyelinin harekete geçirilmesi ve özellikle kırsalımızın kalkınmasına katkı sağlamak için var gücümüzle çalışmaktayız” diyen Yazar, “Bu amaç doğrultusunda yatırımların hayata geçirilmesi için Kütahya’mızı IPARD fonlarından mümkün olduğunca yüksek oranda faydalandırmayı hedefliyoruz. IPARD II Programı 3. Çağrı ilanının en geç Aralık ayı içerisinde yayınlanması öngörülmektedir. Bilgi almak isteyen tüm vatandaşlarımız Koordinatörlüğümüzü ziyaret edebilir veya 444 8535 TKDK Yardım Masası telefon hattından bilgi alabilirler. Gerekli desteği sağlamak üzere halkımızın hizmetindeyiz. Üreticilerimizi ve girişimcilerimizi IPARD hibelerinden faydalanmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir