Sera AVM’de resim ve fotoğraf sergileri açıldı

1455

Kütahya Evliya Çelebi Fotoğraf Derneği tarafından hazırlanan “Gözümüzden Vizörümüze” isimli fotoğraf sergisi Vali Ahmet Hamdi Nayir’in katılımıyla açıldı.

Sera AVM’de düzenlenen açılışa Vali Ahmet Hamdi Nayir’in yanı sıra Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Vali Yardımcısı Sedat Oktar, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, bazı daire müdürleri, STK Temsilcileri ile sanatseverler katıldı.

Sergiyi gezerek eserler hakkında bilgiler alan Vali Ahmet Hamdi Nayir anı defterini imzaladı. Vali Nayir anı defterine şunları yazdı: “Tarih şehri, kültür şehri, sanat şehri güzel Kütahya’mızın fotoğraf sanatçılarının eserlerini büyük bir zevkle gezdik, inceledik. İlimize ve dünyanın değişik yerlerine ait güzellikleri sanatçılarımızın objektifinden görmüş olduk. Emeği geçen sanatçılarımızı tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum.”

Anı defterine duygularını yazan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu da şu ifadelere yer verdi: “Evliya Çelebi Fotoğraf Derneği’nin açmış olduğu sergide zamana yolculuk yaparak ve zamanı durdurarak güzel manzara ve enstantane yakalamışlar. Bu noktada fotoğraf çeken ve bunları kamuoyu ile paylaşan sanatçılarımızı tebrik ediyorum.”

Açılış, serginin gezilip, eserlerin incelenmesinin ardından sona erdi.

33 eserin sergilendiği “Gözümüzden Vizörümüze” fotoğraf sergisi 5 Kasım Pazar gününe dek ziyaret açık olacak.

Vali Ahmet Hamdi Nayir daha sonra Geleneksel Türk El Sanatlarını ve Musikisini Geliştirme ve Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen Ressam Nurhan Gezen’in Resim Atölyesi Öğrencilerinin hazırladığı “Reng-i Safa” adlı Karma Yağlıboya Resim Sergisini ziyaret etti.

Vali Ahmet Hamdi Nayir’e İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar ile İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik eşlik etti.

60 eserin beğeniye sunulduğu sergiyi inceleyip bilgiler alan Vali Ahmet Hamdi Nayir, Ressam Nurhan Gezen ile öğrencilerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir