DPÜ’den büyük kongre

1250

Türk İslam Siyasi Düşüncesi Kongresi’nin ikincisi Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) tarafından Kütahya’da 26-27-28 Ekim 2017 tarihlerinde düzenleniyor.

19 OTURUM 80 BİLDİRİ

Birincisini Aksaray Üniversitesi’nin 2015 yılında düzenlediği kongre fikir tarihi üzerine çalışan yüzün üzerindeki akademisyen ve araştırmacıyı bir araya getirmeyi planlamakta. Açılış konuşmasını Türkiye Günlüğü Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Dr. Mustafa Çalık’ın yapacağı kongrenin 19 ayrı oturumda sunulması beklenen yaklaşık 80 bildiri ile tamamlanması beklenmekte.

İlki “Teşekkül Devrinden 18. Yüzyıla” başlığıyla düzenlenmiş olan kongrenin ikincisinin kapsamı “18. Yüzyıldan Günümüze Türk İslam Siyasi Düşüncesi” olarak belirlendi. Türk İslam fikriyatının modern zamanlardan itibaren devlet, siyaset, yönetim konularında yaşadığı dönüşüm, etkileşim, kaygı ve sancılar üzerine birçok bildirinin sunulacağı kongre; küresel, bölgesel ve ulusal bazda içinden çıkılmaz hale gelen ve gitgide daha da kaotik hale gelen dünyamızın tarihi, fikri, siyasi ve içtimai ezberlerinin sorgulanması ve tartışılması gereği üzerine düşündürmeyi teklif etmekte.

DPÜ DÜZENLEME KURULUNDA

Danışma Kurulu’ndan Bilim Kurulu’na Türk İslam fikriyatı üzerine çalışan İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nden Doç. Dr. Fatih M. Şeker, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Sönmez Kutlu ve İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden Prof. Dr. Ayhan Bıçak gibi alanının saygın isimlerinden oluşan II. Türk İslam Siyasi Düşüncesi Kongresi’nin düzenleme kurulunda Dumlupınar ve Aksaray Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümü akademisyenlerinden Doç. Dr. Özgür Önder, Doç. Dr. Mehmet Akıncı, Yrd. Doç. Dr. Murat Yaman ve Arş. Grv. Gökçe Nur Şafak yer aldı. Başarılı geçmesi beklenen kongrenin bildirilerinin ilkinde olduğu gibi kitap olarak yayımlanması beklenmekte.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir