Saraçoğlu’na bir ödül daha

1133

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, “Özel Kalem Dergisi”nin il ve ilçeler bazında düzenlemiş olduğu Türkiye genelinde yaptığı araştırma ve anketlere göre “Kütahya Şehzadeler Güneş Enerjisi Santrali ve Gözlem Evi Projesi” ile bu yıl Çevre Koruma kategorisinde Yılın İl Belediye Başkanı ödülüne layık görüldü.

ŞEHZADELER GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ VE GÖZLEM EVİ PROJESİ ÖDÜLLENDİRİLDİ
Geçtiğimiz günlerde 6. Yerel Yönetimler Proje Yarışması’nda, ‘Kadın İş Geliştirme’ projesi ile 1. olarak ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, bu kez de Özel Kalem Dergisinin il ve ilçeler bazında düzenlemiş olduğu Türkiye genelinde yaptığı araştırma ve anketlere göre “Kütahya Şehzadeler Güneş Enerjisi Santrali ve Gözlem Evi Projesi” ile bu yıl Çevre Koruma kategorisinde Yılın İl Belediye Başkanı ödülüne layık görüldü.
Philips Aydınlatma’nın Ana Sponsorluğu ve Otokar’ın Kategori Sponsorluğunda gerçekleşen ödül törenine çok sayıda büyükşehir, il, ilçe belediyelerinin yanı sıra yerel yönetimler ve şehircilik alanından çok sayıda Belediye Başkanı, meclis üyeleri ve üst düzey yetkililer katıldı.
Alanında saygın isim yapmış olan ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Ruşen Keleş’in Başkanlık yaptığı seçici bir kurul tarafından değerlendirilen projeler arasında bu yıl 34 ödül layık görülerek bunları hayata geçiren 31 belediye başkanına ödülleri takdim edildi.

BELEDİYE BAŞKANLARINA TEŞEKKÜR
Her geçen yıl daha yoğun bir başvuru trafiği yaşadıklarını dile getiren epr Yerel Yönetim Ajansı sahibi Erengül Bilenser, ödülün değerli çalışmalar yapan ve bu yolla Türkiye’ye katkı yapan belediye başkanlarına ülke adına bir teşekkür etme ve takdir amacı taşıdığını vurguladı. Erengül Bilenser ayrıca dokuzuncu yılındaki Özel kalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri’nin yerel yöneticiler arasında dostça bir rekabetin oluşmasına ve faydalı çalışmaların gündeme getirilmesiyle diğer belediyeler için de özendirici örnekler oluşmasına katkı sağladığını söyledi.
Belediye başkanlarının kendi kentlerinde hayata geçirdikleri özgün projelerin başka yerel yöneticiler tarafından da bilinmesinde, örnek alınmasında, bu sayede gelişimin ülke geneline yayılmasında güçlü bir ivme yaratmak amacıyla Özel kalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri 9. yılında heyecan dolu bir törenle sahiplerini buldu.

“ÇEVRE ÖDÜLÜ BİZİM İÇİN ÇOK ANLAMLI”
“Kütahya Şehzadeler Güneş Enerjisi Santrali ve Gözlem Evi Projesi” ile bu yıl Çevre Koruma kategorisinde Yılın İl Belediye Başkanı ödülüne layık görülen Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu burada yaptığı konuşmada, “Burada bulunmaktan dolayı ve bu ödülü Kütahya Belediyesine layık gördüğünüzden dolayı çok teşekkür ediyorum. ‘Çevre Koruma’ ödülüne layık görülmemiz çok anlamlı. Çevre ve onun korunması bizim için çok önemli. Bizler belediye başkanları olarak şehrimizdeki insanlarımızın mutlu olmaları, hayatlarını kolaylaştırmak ve onları güzel bir hayat sunabilmek, doğumundan ölümüne kadar onların yanında olabilmek için bu görevlerdeyiz. Bu görevleri icra ederken de çevre ile uyumlu çevreyi koruyan projeler üretmeliyiz. Bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu ödülü projelerimizi başarı ile yürüten ekibimiz, belediye personelimiz ve bize inanan Kütahyalı hemşehrilerimiz adına alıyorum” diye konuştu.

Program sonrası Türkiye’nin en özel korolarından biri olan Başkanlar Korosu da sahne aldı. Ödül kazanan belediye başkanları bu yıl Işıl Ay yönetiminde sahneye çıkarak toplam 6 eser seslendirdiler.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir