İŞKUR engellilerden proje bekliyor

1254

İŞKUR’un engellilere ve eski hükümlülere yönelik hibe desteği için proje beklediği bildirildi.

İŞKUR İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yeni dönem engelli ve eski hükümlü kendi işini kurma proje başvuruları başladığı, bu anlamda engellilerden ve eski hükümlülerden projeler beklendiği belirtildi.

Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan engellilerin kendi işini kurmaları halinde 50 bin lira hibe desteği verileceği belirtilen açıklamada, “Kendi işini kurmak isteyen engellilerin, girişimcilik eğitim programından sertifika almış olmaları gerekmektedir. Destek verilen proje kapsamında kurulan işletmenin kuruluş tarihinden itibaren en az 3 yıl fiili olarak faaliyetine devam etmesi şart olup aksi durumun tespiti halinde kuruluş desteği olarak yapılan ödemeler yasal faizi ile birlikte geri alınacaktır” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Engelliler ikamet ettikleri il içinde uygulanmak üzere proje sunabilecektir. Engelli bireylerin fiili olarak kendilerinin işbaşında olacakları projeler desteklenecek olup, engelli birey adına vasi olanların kendi işini kurmasını amaçlayan projeler desteklenmeyecek. Ayrıca emekli olan engellilerin proje başvuruları da kabul edilmeyecektir. Proje başvuru rehberi ve formlar; Kurumumuz resmi web sitesinde(www.iskur.gov.tr) adresinde Duyurular bölümünde yayımlanmıştır. Projelerin son teslim tarihi 11 Aralık 2017 olup bu tarihe kadar hazırlanan projelerin Kütahya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne teslim edilmesi gerekecektir. Ayrıca proje hazırlayacak engelli bireylerin proje detayları hakkında İl Müdürlüğümüze başvurmaları önerilmektedir. Hazırlanacak projeler; sırasıyla İl Müdürlüğümüz; İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu tarafından incelenecektir. Nihayetinde kamu ve sosyal taraflardan temsilcilerden oluşan Komisyon değerlendirmesi sonrasında desteklenebilecektir.”

Proje kapsamındaki hibe desteklerinin 3 bin lira kuruluş işlemleri desteği, 11 bin lira işletme gideri desteği ve 36 bin lira kuruluş desteği olmak üzere toplam destek tutarının 50 bin lira olduğu kaydedildi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir