Genç anne ve çocuklarına devlet şefkati

1221

Kütahya’da, internetten tanıştığı kişiyle evlendikten sonra eşi tarafından 13 aylık üçüz bebekleri ile birlikte ortada bırakıldığı iddia edilen 19 yaşındaki Serengül Akdoğan’a devlet sahip çıktı. Kütahya Valiliği, Akdoğan’ın daha önce Kütahya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yardım aldığını, bundan sonraki süreçte de Akdoğan’a yardım edileceğini duyurdu.

DEVLETTEN YARDIM ALIYORMUŞ

Akdoğan’ın 13 aylık üçüzleri ile birlikte eşi tarafından ortada bırakıldığı iddiaları üzerine Kütahya Valiliği harekete geçti. Kütahya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yapılan araştırma sonucunda Akdoğan’ın 23 Ocak 2017 tarihinde yaptığı müracaat neticesinde 2 çocuğuna aylık 912 lira sosyal ve ekonomik destek hizmeti verildiği belirtildi. Müdürlük, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti kapsamında ailenin durumu hakkında 3 ayda bir yapılan rutin değerlendirme ziyaretlerinde şahsın ikamet adresinde bulunamaması ve ailenin Afyonkarahisar iline taşındığını bilgisi edinilmesi üzerine, yapılan yardım 22 Haziran 2017 tarihinde sonlandırıldığı kaydedildi.

AFYON İL MÜDÜRLÜĞÜ DE YARDIM ETMİŞ

Konuya ilişkin Kütahya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Daha sonra ise Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün 7 Temmuz 2017 tarihli talebi üzerine 12 Temmuz 2017 tarihinde kişiye ait Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı dosyası Afyonkarahisar’a nakil edilmiştir. Serengül Akdoğan’ın 2017 yılında Kütahya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan çeşitli tarihlerde toplamda bin 800 lira, Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden halen 487 lira tutarında nakdi olarak Sosyal ve Ekonomik Destek yardımı aldığı tespit edilmiştir. Çeşitli basın yayın organlarında yer alan haber neticesinde geçtiğimiz Perşembe günü Serengül Akdoğan’a ulaşılmış, kendisine ekonomik destek verilebilmesi için gerekli olan ikamet adresini Kütahya iline taşıma işlemleri Nüfus İl Müdürlüğüne gidilerek başlatılmıştır.”

Açıklamada, Akdoğan’a Kütahya Aile ve Sosyal Politikalara bağlı tüm barınma ve psiko-sosyal destek hizmet modelleri hakkında gerekli bilgilendirmelerin yapıldığı da kaydedildi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir