‘Muhtarlarımız devletle vatandaşlarımız arasında köprü vazifesi görüyor’

1272

AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, “Muhtarlık, vatandaşlarımızın devlet kurumlarıyla ilişkilerinde önemli bir rol oynayan, diğer yandan da kamu yönetimi anlayışının en temel unsurlarından birini teşkil eden müessesedir.” açıklamasında bulundu.

Milletvekili Nazlı, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, muhtarların devletle vatandaş arasında bir köprü vazifesi gördüğünü ve önemli bir işlevi yerine getirdiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 19 Ekim’in “Muhtarlar Günü” olarak ilan edildiğini hatırlatan Nazlı, şunları kaydetti: “Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını, sorunlarını ve beklentilerini yetkili makamlara ileten ve takibini yapan geleneksel ve tarihi kurumlarımızdır. Muhtar, halka en yakın seçilmiş yönetim birimidir, devletin halkla en sıcak temas noktasıdır, devletin güler yüzü ve şefkat elidir. İşte tüm bu önemli işlevleri yerine getiren muhtarlar, demokrasinin vazgeçilmez yapı taşlarıdır. Muhtarlar, Cumhurbaşkanımızın kendilerini kabulüyle en üst düzeyde muhatap bulmuşlar, hak ettikleri konuma ve değere kavuşmuşlardır. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurun başkanıyla buluşarak en büyük şerefe ve payeye nail olup, Ankara’yla ilk defa bu kadar yakın çalışma imkanı bulmuşlardır. Bu sayede tam manasıyla vatandaşla devlet arasında köprü olma işlevine kavuşmuşlardır.”

Nazlı, Kütahya’da görev yapan tüm köy ve mahalle muhtarların Muhtarlar Günü’nü tebrik ederek başarılar diledi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir