Hafizelere icazet merasimi

1544

Kütahya’da, belediye ile il müftülüğünün iş birliğiyle, kentteki Kur’an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 31 hafize için, Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde “Hafızlık İcazet Merasimi” gerçekleştirildi.

Parmak Ören Lalezar Yatılı Kız Kuran Kursunu, Fuat Paşa Yatılı Kız Kuran Kursunu, Dörtyol Hayme Hatun Yatılı Kız Kuran Kursunu ve Bölcek Yatılı Kız Kuran Kursunu başarıyla tamamlayan 31 öğrenci hafızlık belgelerini düzenlenen törende aldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, şunları söyledi: “Kur’an-ı Kerim bizler için çok önemli bir emanet ve kurtuluş vesilesidir. Onu düzgün bir şekilde okumak, anlamak ve yaşamak hepimizin görevi. Kur’an kursuları Kütahya için bir iftihar vesilesi haline geldi. Çocuklarımız mutlaka Kur’an eğitiminden geçmesi gerekiyor. Ben bugün burada belgelerini alacak olan öğrencilerimiz, ailelerini ve hocalarını tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum.”

Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, törende yaptığı konuşmada iyi bir eğitim süreci sonunda 31 kişinin hafızlık başarısını gösterdiğini belirterek, “600 sayfalık Allah kelamını ezberlemek herkese nasip olmaz. Sevabının ne kadar büyük olduğunu herkes bilir. Parmak Ören Lalezar Yatılı Kız Kuran Kursunu, Fuat Paşa Yatılı Kız, Kuran Kursuna, Dörtyol Hayme Hatun Yatılı Kız Kuran Kursuna ve Bölcek Yatılı Kız Kuran Kursuna ve Kur’an kursundan mezun olan öğrencilere, il müftülüğüne, onları yetiştiren öğretmenlerine ve ailelerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Daha sonra Kuran Kurslarını başarıyla tamamlayan 31 öğrenciye hediyeler verildi.

Törene Diyanet İşleri Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkan Osman Şahin, Vali Yardımcısı Sedat Oktar, Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile veliler katıldı.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir