‘Bu kurslar din istismarcılarının alanlarını daraltacak’

1163

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş gurubunu hizmet verecek olan kursun açılışında yaptığı konuşmada camilerin hayatın merkezinde olması gerektiğini, din eğitiminin devletin yetkili organlarınca verilmesiyle din istismarcılarının alanlarının daralacağını söyledi.

“CAMİLERİMİZ HAYATIMIZIN MERKEZİNDE OLMALI”

Vali Nayir, Yunus Emre Mahallesindeki Mescidi Aksa camisinin alt katında hizmet verecek olan kursun açılışında yaptığı konuşmada, camilerin fonksiyonuna uygun bir faaliyeti hizmete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Camilerin hayatın merkezinde olması gerektiğine inanlar olarak camilerin hayatın her alanında olması gerektiğini dile getiren Nayir, şöyle konuştu: “Camilerimizi yalnızca ibadet edilen yerler olarak görmek istemiyoruz. Camileri yalnızca erkeklere veya yetişkinlere mahsus bir yer olarak da görmek istemiyoruz. Çocuklarımıza, kadınlarımıza açık yerler olmalı, hayatımızın her aşamasında bu fonksiyonunu ifa etmeli. Bizi bir araya toplama görevini ancak bu şekilde yerine getirmiş olur. Bir eğitim yeri olarak en küçük çocuklarımızdan başlayıp yetişkinlerimize kadar buraların yapması gereken önemli çalışmalar var. Bu bir fırsat. Burayı işler hale getirmek, sebep olan yapan gibidir sırrınca, burada yapılacak olan her faaliyetten kendi nasibine düşeni alma fırsatını Allah hayırseverimiz Ahmet amcamıza nasip etti. İyiye çığır açanlar bu yoldan giden herkesin sevabından istifade edecekler. Allah korusun, kötüye çığır açanlar da açtıkları yoldan gidenlerin vebalini yüklenmiş olacaklar. Burada emeği geçenleri, başta müftülüğümüzü ve bu gayret içerisinde olanları ben tebrik etmek istiyorum.”

“BU MÜESSESELER İSTİSMARCILARIN ALANLARINI DARALTACAK”

Yaşanılan dünyanın boşluk tanımadığını da ifade eden Nayir, “Eğer önemli ihtiyaçları siz uygun ölçüde karşılamazsanız o konular istismar ediliyor. Bizim en önemli ihtiyaçlarımızdan bir tanesi eğitim ihtiyacı, din eğitimi ihtiyacı. Devlet olarak yetkili, doğru olanların bunu tamamlamadığı durumlarda maalesef gördük ki bunlar istismar vesilesi oluyor. Hükümetimize, milli irademize kastedenlerin istifade ettikleri alan bırakılmış oluyor. 15 Temmuzda bunu hep beraber yaşadık. İnşallah bu gibi müesseseler açıldıkça bu konuları istismar edeceklere de alan daralmış olacak. En yetkililer, en ilgililer ve doğru yolda bu işi yapmak isteyen, niyeti temiz olan kişiler tarafından bu amaç kullanılacak” diye konuştu.

“BU EĞİTİM ALANLARININ KULLANILMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Kursun faaliyete geçmesinde emeği olan Ahmet Mevlüt Güzel’e teşekkür eden Nayir, “Buralar kadar buraların kullanılması da önemli. Ablalarımıza, bacılarımıza çok önemli görev düşüyor burada. Buralar, fonksiyonunu ifa ettiği müddetçe kıymet kazanacaklar. Buraları ne kadar çok kullanırsak o kadar tez eskimeyecekler, yeni kalacaklar. O kadar görevini ifa etmiş olacaklar. Dileğimiz, temennimiz buraların en iyi, en çok kullanılan yerler olması. İyi insan, iyi bir Müslüman ve iyi bir vatandaş olarak küçük yaştan itibaren çocuklarımız burada eğitimlerini alacaklar.” ifadelerini kullandı.

Bu günün kendileri için oldukça anlamlı bir gün olduğunu kaydeden İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar da, “Bugün buradan 4-6 yaş grubu çocuklarına hizmet verecek bir kursumuzu daha açmanın sevincini, mutluluğunu yaşıyoruz. İlimiz merkezinde açılışını yaptığımız 14. kursumuz. Göreve başladığımızda ilimiz merkezinde sadece 7 tane kursumuz vardı. Başta Sayın valimiz, belediyemiz ve hayırseverlerin katkılarıyla bu sayı hamdolsun şuan iki katına çıktı. Aynı zamanda Sayın Valimizin himayelerinde, Milli Eğitim ile yaptığımız protokol neticesinde 10 ayrı anaokulunda da 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik verdiğimiz eğitim devam ediyor. Camilerimizin fonksiyonel olmasını millet olarak önemsiyoruz. Camilerimiz sadece ibadet mekanı değil, camilerimiz aynı zamanda çocuklarımızın, gençlerimizin, büyüklerimizin istifade edebilecekleri mekanlar olsun diye arzu ediyoruz. Dolayısıyla bu kursumuz önemli bir görevi ifa edecek. Küçük yaşta verilen eğitimin zihinde ne kadar kalıcı, tesirli olduğunu, dini hayatını, kişiliğini, karakterini ne kadar önemli yönde etkilediğini biliyoruz” şeklinde konuştu.

“HAYIRSEVERLERİMİZİN SAYISI ARTMALI”

Hayırseverlerin destekleri ile güzel işler yapıldığına da işaret eden Hazırlar, sözlerini şöyle tamamladı: “İlimiz genelinde 47 tane 4-6 yaş grubuna hizmet verdiğimiz kurslarımız var. İlimizin nüfusuna oranladığımızda bu sayı çok az. İstiyoruz ki, Ahmet Amcamız gibi hayırseverlerimiz artsın, hayırseverlerimiz bu tür kurslarımıza sahip çıksın. Bizler de şehrimize sağlıklı bir din eğitimi, güvenli bir din eğitimi verelim. Yavrularımızı Kur’an ile Peygamberimizle tanıştıralım. Bu kurslarımız sadece din eğitimini verildiği yerler değil. Aynı zamanda değerler eğitimi dediğimiz doğruluk, adalet, dürüstlük gibi ahlaki değerleri de kazandırmaya çalıştığımız kurslar.”

Belediye Başkan vekili Galip Gültekin de kursun hazırlanmasında emeği olanlara teşekkür ederek hayırlı olması temennisinde bulundu.
Konuşmaların ardından Vali Nayir, hayırsever Ahmet Mevlüt Güzel’e plaket takdim etti.

Program, dua edilmesi, açılış kurdelesinin kesilmesi, kursun gezilmesi ve ikramların sunulması ile sona erdi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir