‘Projelere 9 ayda 563 milyon lira harcandı’

1241

2017 yılı 4. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında konuşan Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya’da uygulanmakta olan projelere 9 aylık dönemde 563 milyon lira harcama yapıldığını söyledi.

İl Özel İdaresindeki toplantıda konuşan Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Bu toplantıları Bakanlar Kurulu’nu esas alarak yapıyoruz. Bakanlar Kurulu’nun kararı gereğince 2017 yılının 9 aylık dönemine ait yapılan çalışmaları, yatırımları hem yerel hem de bölgesel açıdan değerlendireceğiz” dedi.

Uygulanmakta olan projelere 9 aylık dönemde 563 milyon TL harcama yapıldığını aktaran Vali Ahmet Hamdi Nayir, “2017 yılı Yatırım Programında ilimiz genelinde 729 kamu yatırım projesi yer almıştır. 2017 yılında uygulanmakta olan projeler için toplam 1 milyar 198 milyon TL’lik yatırım öngörülmüş ve 9 aylık dönemde toplamda 563 milyon TL harcama yapılmıştır. Nakdi gerçekleşme oranı yüzde 47’ye tekabül etmektedir. 2017 Yatırım programında ödenek tahsisi açısından ilimizde en büyük payı yüzde 23 ile diğer kamu hizmetleri sektörü almıştır. Bu sektörü sırasıyla yüzde 18 ile ulaştırma, yüzde 16 ile madencilik, yüzde 13 ile eğitim, yüzde 11 ile konut sektörü izlemektedir. 2017 Yılı Yatırım programında ilimizde yürütülen projelerden 9 aylık dönemde 159 proje tamamlanmış, 8 proje sözleşme aşamasında, 33 adedi proje aşamasında, 67 adedi ihale aşamasında, 20 adedi etüt aşamasında, 392 adedi devam etmekte, 50 adedine henüz başlanamamıştır. Devam eden projelerden 219 adedinin yüzde 50’nin üzerinde gerçekleşmesini sağlayabilmişiz, 173 adedinde ise yüzde 50’nin altında bir gerçekleşme sağlayabilmişiz. Önümüzdeki kalan dönem içerisinde bu rakamların artacağını, 2017 yılı içerisinde başlamış olan kamu yatırımlarını inşallah ilimizin hak ettiği ölçüde tamamlanarak hizmete sunulacağını sizler adına bekliyor, talep ediyoruz. İlgili kurum temsilcilerine ilimizde yürütülen bu çalışmalar için biz gayretlerini artırıp, kalan 3 ay içerisinde bize ihtiyaç duyulan hususlarda gerekli yardımı sağlayacaklarını düşünüyoruz” diye konuştu.

Vali Ahmet Hamdi Nayir’in konuşmalarının ardından kurum temsilcileri projeler hakkında sunum eşliğinde bilgiler verdi.

2017 yılı 4. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı soru ve görüşlerin alınmasının ardından sona erdi.
Toplantıya Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş, Vali Yardımcısı Sedat Oktar, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, yatırımcı kuruluş müdürleri, bazı bölge müdürleri ile il müdürleri katıldı.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir