‘Okulların güvenliğiyle ilgili kapsamlı çalışmalarımız var’

1239

Ümran Aygen İlkokulunu ziyaret ederek incelemelerde bulunan Vali Ahmet Hamdi Nayir, okullarda huzur ve güven ortamı için çalışıldığını söyledi.

“OKULLARIN ÇEVRELERİ KONTROL EDİLİYOR”

Okul Müdürü Ömer Koyuncu, öğretmenler ve öğrenciler tarafından karşılanan Vali Ahmet Hamdi Nayir okul bahçesinde devam eden çevre düzenlemesi çalışmalarını yerinde gördü, son durum hakkında bilgiler aldı.

Nayir, burada yaptığı konuşmada, öğrencilerin eğitim-öğretim yılını huzur ve güven ortamı içerisinde geçirebilmesi gerekli çalışmaların yapıldığını ve tedbirlerin alındığını belirterek şunları söyledi: “Her sene başında emniyet ve jandarmayla birlikte okul güvenlikleriyle ilgili kapsamlı bir çalışma yapıyoruz. Bu okulların her birisinden sorumlu olan bir güvenlik birimimiz, devriye ekibimiz, okulun da bildiği kolluk kuvvetleri personelinden ‘Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlisi’ var. Okul çevrelerini kontrol etmeye çalışıyoruz, okul çevresinde gereksiz dolaşan kişileri yasakladık, para cezası uygulayacak duruma getirdik. Okul çevresindeki boş binaları, internet kafeleri kontrol altında tutmaya çalışıyoruz. Okullarımızın giriş çıkış saatinde trafik düzenini ve çocuklarımızın can güvenliğini sağlayacak ekiplerimiz oluyor. Yapılanlardan daha fazla isteniyorsa bizden talep edebilirsiniz, daha fazlasını da yapmaya çalışırız. Biz Milli Eğitimin işinin yalnızca Milli Eğitime ait olmadığına, jandarma ve emniyetin, sağlığın, belediyenin de işi var. Hepsinin görevini yapması lazım. Aynı zamanda Milli Eğitimin eğitim faaliyetlerinin tarafı olan öğretmenler, öğrenciler, Okul Aile Birliklerin de görevleri var. Buradaki başarıyı yükselteceksek hep birlikte yürüteceğiz” diye konuştu.

“ORTAK BİR SPOR SALONU İNŞA EDİLMELİ”

Ümran Aygen İlkokulu binasının eksiklerinin imkanlar ölçüsünde giderileceğini belirten Vali Nayir, velilerin sorularını yanıtladı. Bir velinin spor salonu ihtiyacından söz etmesi üzerine konuşan Vali Nayir, “Okullarımıza Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Özel İdaresi imkanları ölçüsünde destek verebiliriz. Gönül arzu eder ki öğrencilerimizin olduğu mekanlar onların rahat edebilecekleri, ayaklarının suya, çamura değmeyeceği alanlar olsun. Okulumuzun bahçesi büyük, alanın çocukların istifade edeceği şekle en kısa zamanda getirilmesi için gayret içerisindeyiz. Buralar yeni yerleşim alanları. Her geçen gün öğrenci sayısının artacağını düşündüğümüz yerler, aynı zamanda taşıma merkezimiz. Öğretmen sıkıntımız yok. Spor salonlarını artık bir okul için yapmıyoruz. Birbirine yakın okulların ortak kullanabilecekleri bir salon olsun istiyoruz. Yapmış olduğumuz spor salonları çevredeki diğer okullara da hizmet verecek şekilde olmalı” dedi.

Vali Nayir’e İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ile Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Aybek eşlik etti.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir