Kısırlaştır, aşıla, yaşat projesi

1400

Tavşanlı Belediyesi’nin yaz aylarında hizmete aldığı bölgenin en gelişmiş Hayvan Barınağı Sokak hayvanlarının yeni yuvası oldu. Modern yapısıyla dikkat çeken ve vatandaşlardan tam not alan barınakta uzman veterinerlerden oluşan sağlık ekibi kısırlaştırma ameliyatı yaparak sokak hayvanlarına gerekli aşılarını yapıyor.

İstanbul’dan Tavşanlı’ya gelen 4 kişilik ekibe Tavşanlı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Hasan Hüseyin Akkaya, Belediye Veterineri İhsan Girgin ile Çevre Koruma Müdürlüğü personeli de eşlik ediyor.

Sahipsiz Hayvanları Koruma Derneği (SHKD) Genel Sekreteri Murat Bekhan, 3 gün süren çalışmalarında 200 sokak hayvanının ameliyat edildiğini belirterek Tavşanlı’da yaşayan insanların duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

Murat Bekhan “İkinci kez Tavşanlı’mıza gelerek bu güzel barınakta sokak hayvanlarının tedavisini yapıyoruz. Geçtiğimiz aylarda 200 hayvana müdahale etmiştik. Bu kez yine 200 sokak hayvanın kısırlaştırma ve aşılarını yaptık. Tedavi ihtiyacı olan sokak hayvanlarını da zaman zaman vatandaşlarımız bize getirdi. Toplam 400 hayvana müdahale etmiş olduk. Bizleri yalnız bırakmayan Belediye Başkanımız Mustafa Güler ile belediye personeline teşekkür ediyoruz” dedi

Sahipsiz Hayvanları Koruma Derneği ve Hollanda merkezli Actiezwerfhonden Derneği’nin destekleriyle bu tür etkinlikler düzenlediklerini kaydeden Murat Bekhan, 29 Ekim’de Başkan Mustafa Güler’in özel davetiyle tekrar Tavşanlı’da olacaklarını kaydetti.

Berkhan “Sponsor derneklerimize ve bağışçılarına teşekkür ediyoruz. Ay sonunda yeniden Tavşanlı’da olacağız. Belediye Başkanımız Mustafa Güler’in özel davetiyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel faaliyet yürüteceğiz” ifadelerini kullandı




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir