Kırsal Kalkınma Destekleme programı tanıtıldı

1283

Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı 12. Etap programının tanıtımı yapıldı.

Program, 11. Etapta uygulamaya konulan projelerin incelenmesiyle başlandı. İlk inceleme bölgede tek olma özelliğini de taşıyan Altıntaş merkezde bulunan Haşhaş ezme ve üretim tesisinde yapıldı. İncelemelerde bulunan heyet, ardından Yavuzlar Tarım İbrahim Yavuz’ a ait Bakliyat Paketleme ve hububat eleme tesisini inceledi. Heyet daha sonra İsa Aslan’ a ait Aslan Kardeşler Süt İşletmesi ve Oğuz Süngü’ ye ait süt işletmesini gezdi.

Teknik incelemelerin ardından Altıntaş Belediyesi toplantı salonunda yapılan 12. Etap bilgilendirme programına Kaymakam Musa Kazım Çelik, “İlçeye örnek olan projeler Altıntaş ilçesine ve yöreye büyük katma değer sağlayacak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının hibe desteklerinden Altıntaş büyük oranda faydalanıyor, girişimci sayısının artmasıyla Altıntaş’ın potansiyeli daha da artacaktır. Altıntaş’ın çok daha iyi yerlerde olmasını diliyorum ve istiyorum. Bugün geçen yıl uygulanan projeleri gezdik, hepsi çok güzel yerinde yatırımlar 12. Etapta artarak devam etmesi gerekiyor İlçe Müdürlüğümüz ve biz her türlü destek ve yardıma hazırız. İlçemize hayırlı olsun” diye konuştu.

Altıntaş İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih Yıldız ise, 11.Etapta Kütahya’da uygulanan yüzde 50 hibe sözleşmesi imzalayan 46 Projenin 13 tanesinin Altıntaş’tan olmasının kendilerini sevindirdiğini, ancak bu sayının daha fazla olması gerektiğini söyledi. Yıldız, kazananın Altıntaş olması için İlçe Müdürlüğü personeliyle birlikte her türlü desteğe hazır olduklarını ve bu yıl çok daha fazla proje beklediklerini belirtti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Ahmet Ataman da, Altıntaş’ın gerek sulama desteklerinden gerek genç çiftçi projesinden gerekse Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesinde en istekli ve en başarılı ilçe olduğunu, Altıntaş’a bakanlık olarak bu yıl sadece bu projeden 850 bin lira destek verildiğini hatırlattı. Başarılarından dolayı İlçe Müdürü, teknik personellerini ve Altıntaş lı yatırımcıları tebrik eden Ataman, “Bu başvuru döneminde de bu başarının tekrarlanacağını umuyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından destek programının ile ilgili teknik bilgileri İl Müdürlüğü teknik personellerince verildi. Program soru cevapların ardından son buldu.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir