Sporda ‘birlik, beraberlik’ yemeği

1332

Kütahyaspor kulübü tarafından kulüpler arası ‘birlik ve beraberlik’ yemeği düzenlendi. Yemekte konuşan vali Ahmet Hamdi Nayir, ortak tavrın dostluk ve kardeşlikten yana olduğu takdirde taraftarlara da olumlu yansıması olacağını belirtti.

“ORTAK TAVIR KARDEŞLİK VE DOSTLUK”

Kütahyaspor kulübü ev sahipliğindeki toplantı Kütahya Belediyesi Bengisu Sosyal Tesislerinde yapıldı.

Ortak tavrın dostluk ve kardeşlikten yana olduğu takdirde taraftarlara da olumlu yansıması olacağını belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Yeni sezonun kulüplerimiz, sporcularımız, ilimiz için hayırlara vesile olmasını, kazasız, belasız bir sezon geçirmemizi temenni ediyorum. Başta gösterilen bu iyi niyet, kendi fikrimizi, kendi gönlümüzü ortaya koyarak böyle bir birlik ve beraberlik gösterisi içerisinde bir arada bulunmanın önemli bir başarı olduğunu, önemli sonuçlar ortaya çıkaracağını söylemek istiyorum. Spor hiçbir zaman kavga, küfür, tedirginlik değildir. Bunların dışındaki şeylerdir spor; ama maalesef artık geldiğimiz noktada futbol niyeyse böyle bir mecraya doğru döndü ve kendini böyle lanse ettirmeye başladı. Bu durum illa böyle olacak manasına da gelmesin. “Ne yapalım her ilde var, bizde de var” dersek baştan kaybetmiş oluruz. Her yerde var olsa da bizde olmaması gerekir, düşüncesiyle bizim yola çıkmamız lazım. Bu salonda bulunan arkadaşlarımızın üzerine düşen önemli görevler var. Bu görevler yerine getirildiğinde zannediyorum ki bir başarıda önemli bir katkımız olur. Futbol için sahaya gelenlerin çoğu nezih bir ortamda huzurlu bir şekilde rekabete izlemeye geliyor. Çok küçük bir azınlık orada işi karıştırmak için geliyor. Maçın sonuna kadar dönüp futbolcuya, topa çok az bakan, sürekli bir karıştırma hevesi içerisinde olan, sürekli kendini deşarj etmeye çalışan, her takımdan bir kaç kişi çıkıyor seyirciler arasında. Bunlar hoş şeyler değil. Eğer bizim ortak tavrımız kardeşlikten yana, oradaki düzeni sağlamaktan yana olursa bu mesajımız taraftar topluluklarına da çok güzel bir şekilde ulaşır” dedi.

“SEYİRCİSİZ MAÇ KÜTAHYA’YA YAKIŞMAZ”

Kütahya’nın yeni sezonda önceki yıllardan daha huzurlu, daha başarılı bir sezon geçireceğine inandığını dile getiren Vali Nayir, “Bu benim çok zoruma gidiyor; “Seyircisiz mi maç yapsak, karşı takımın seyircisini almasak mı?” Bu Kütahya’ya yakışan bir şey değil. Biz her iki takımın da hem kendi sahasında, hem de deplasmanda seyircisiyle birlikte oynadığı maçlardan yanayız. Diğeri ise işin kolay tarafı. Buradakini almayız, oradaki maça da seyirciyi götürmeyiz. Dolayısıyla sanki problem çözülmüş olur; ama spordan beklediğimiz sonucu ortaya çıkarmaz. Bizim beklentilerimiz bu değil. Biz çocuklarımızı spora kazandırarak bir sürü kötü alışkanlıktan uzak tuttuğumuza inanıyoruz. Dernek ve vakıflarımıza bu görevleri veriyoruz. Öbür taraftan da bu işin içerisine giren, çocuğunun elinden tutup o sahaya eşiyle, ailesiyle beraber gidemiyorsa biz yanlış bir yoldayız demektir. Bu sezon da bu birlikteliğin devam ederek sürmesini, olabildiğince herkesin kendi takımına, taraftarına, sporcusuna sahip çıkmasını ve bundan önceki yıllardan daha başarılı, asayiş olarak daha etkili bir yıl geçirebileceğimizi tahmin ediyorum” ifadelerini kullandı.

“ARAMIZDAKİ İRTİBAT ARTARAK DEVAM ETMELİ”

Sporun birleştirici ve yapıcı yönüyle net çözümler bulunacağının altını çizen Vali Ahmet Hamdi Nayir, il merkezi ya da ilçelerden Kütahya’yı bir üste taşıyacak takımın bütün ili sevindirmesi gerektiğini kaydetti. Vali Nayir, “Kütahya’yı temsil eden Dört tane takımımız var. İnşallah bunlar kendilerini en iyi temsil ederler, inşallah şampiyon ilimizden çıkar temennimiz o olur. İlimizin adını yukarıya taşıyacak, ilçelerden de olsa, il merkezinden de olsa bir takımın olması bütün Kütahya’yı sevindirmesi lazım. Görev yaptığımız yerlerde bazı dostluk maçlarını kavgayla gürültüyle bitirdiğimiz de olmadı değil; ama onları bir örnek olarak önümüze koymadan, sporun yapıcı, birleştirici yönünü ortaya koyarak inşallah buna daha net çözümler buluruz. Önemli olan aramızdaki irtibatın artarak devam etmesi. Kulüp başkanlarımız, emniyet, asayiş görevlilerimizle, karşı kulüp yetkilileriyle takıldıkları konuları, sıkıntı olabilecek konuları baştan paylaşırlarsa zannediyorum ki çözümünde de hep birlikte tahrik konusu olmadan, yapıcı unsurlar olarak onu tamamlamış oluruz” dedi.

“STATLARA GİRME YASAĞI KOYABİLMELİYİZ”

Bir grup taraftarın binlerce kişinin huzurunu kaçırmasına müsaade etmeyeceklerine de dikkat çeken Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Bazı konularda biraz daha radikal davranmanın da gereğine inanıyorum. Eğer bir kaç kişi oradaki birkaç bin kişinin huzurunu bozuyorsa bunlar hakkında alınacak tedbirlerin de alınmasında bizim sıkıntı çekmemiz lazım. Gerekirse bir kaç kişiye de statlara girme yasağı koyabilmeliyiz. Bunu en son çare olarak düşünelim ama hiç uygulamayacağımız bir şey olarak da değerlendirmeyelim. İşin hakkını vermeye çalışan kişilerin hakkını muhafaza bakımından buna ihtiyaç varsa da arkadaşlarımız bu konuda gayretli olmalılar. Eğer bu şartlarda biz bunu yürütür, devam ettirirsek inanıyorum ki bundan kazançlı çıkacak olan Kütahya’mız, Kütahyalılarımız olacak. İnşallah bu tavırla stadyumlara daha fazla kişi çekmiş olacağız” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DE ÖRNEK İL OLABİLİRİZ”

Birlik ve beraberlik yemeğinde yapılan konuşmaların sahaya ve taraftara da mutlaka yansıtılması gerektiğini vurgulayan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, “Burada önemli konuşmalar, açıklamalar yapıldı ancak tüm bu konuşmalar burada kalmamalı, taraftara, sahaya yansımalı. Bunu yansıtacak olan da sizlersiniz, bizleriz. Bir ilin dört tane güzide takımı zaman zaman yenecek, zaman zaman yenilecek; ama önemli olan centilmence olması. Miniklerimizin, gençlerimizin örnek alabileceği ağabeyleri olması gerekiyor futbolda ki onlar da hedef belirlesin. Zaman zaman Avrupa’dan örnek veriyoruz. Hep söylüyorlar, “Biz yenildik ama maçtan sonra taraftarlarla kol kola evlerimize, kulüp binalarımıza gidebildik, hiçbir sıkıntı yok.” Biz ne hikmetse kavgaya, farklı bir rekabet ortamına getiriyoruz. Bunu getirmemiz gerekiyor bu konuda Kütahya olarak Türkiye’de örnek bir il olabiliriz. Tavşanlı Linyitspor tüm Türkiye’de Kütahya’nın ismini duyurdu, bizler sahip çıktık, maçlarına gittik. Bence bu açıdan bakmak lazım. Hangi takım kendini daha iyi hazırladıysa, daha iyi motive olduysa muhakkak ipi o göğüsleyecek. O kim olursa olsun iyi takımın Kütahya’dan çıkması en büyük arzumuz. İnşallah sezon sonunda Kütahya’da bir şampiyon çıkarırız diye ümit ediyoruz ve buna da yürekten inanıyorum” dedi.

“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ SÜREKLİ KILACAĞIZ”

Kütahyaspor Kulubü Başkanı Ahmet Tekdemir de yaptığı konuşmada, kulüpler arasında herhangi bir problem olmadığını, spor kulüplerini, taraftarları ve kamuoyunu birlik ve beraberlik içerisinde tutmak için herkesin üzerine bir görev düştüğünü ifade ederek şunları söyledi: “Kütahyasporumuz ve Kütahya’daki spor için kulüplerimizle birlikte birlik ve beraberliği aşılamak ve Kütahya’mızda bu birliği, bu kardeşliği özellikle Tavşanlı ile Kütahya ilişkilerini daha güzel, daha olumlu ve daha verimli bir seviyeye çıkarmak istiyoruz. Bu nedenle kulüpler arasında bu diyalogu birlikte sağlayarak gerek taraftar gruplarımızı gerek spor kamuoyunu birlik ve beraberliğin içerisinde mutlaka bir araya getirmek istiyoruz. Aslında kulüplerimiz arasında hiçbir problem yok. Ancak il ve ilçe içerisindeki bazı grupların olumsuz tavırları nedeniyle gerginleşen ve gergin geçmesi beklenen bir durum söz konusu oluyor. Biz de bunu engellemek adına sizlerin önderliğinde böyle bir toplantı düzenledik. Birlik ve beraberliğimizi, sporun kardeşlik, sevgi, barış olduğunu gösterelim istedik. İnşallah bundan sonraki süreçte de aynı şekilde bu birlik ve beraberliğimize devam edecek, kulüpler olarak bu konuda üzerimize düşeni yaptığımız sürece taraftarlarımıza ve kitlelerimize de bu yönde olumlu bir şekilde spor sürecini yaşatacağımızı düşünüyorum. Kütahya’dan bir talebim daha olacak bu sene Kütahya’dan bir şampiyon mutlaka çıksın. Çünkü bu şehir profesyonelliği hak ediyor” dedi.

“BİRLİK VE BERABERLİK TARAFTARA DA YANSIMALI”

Futbolda dostluk ve barış dilinin hakim olması için kulüp başkanları ile yöneticilere önemli görevler düştüğüne dikkat çeken Kütahya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, “Futbol deyince sloganları güzel, dostluk, kardeşlik, barış, iyilik, güzellik, sporun kaynaştırıcı gücü diyoruz; ama maalesef futbolun ayrı bir dili var. Stadyumlarda, futbol sahalarında gördüğümüz kavgalar, gürültüler, yakmalar, yıkmalar, küfürler her türlü şey bu futbolun içinde var. Sadece Kütahya’da değil Türkiye’nin her yerinde, her sahada mutlaka bunlar konuşuluyor. Bu konuda idarecilere çok büyük bir sorumluluk düşüyor. Yönetici kendisi şiddet dilini kullanır tahrik ederse tarafların da yapması normaldir. Dört takım bir il için az değil. Birlik ve beraberlik içerisinde, bunun en güçlüsü, en iyisi çıksın düşüncesiyle hareket edilse inanıyorum ki her sene neredeyse bir şampiyon çıkartılır. Rekabet vardır, olacaktır. Önemli olan bugün burada sağlanan birlik ve beraberliği sahaya, taraftarlara da taşıyabilmek” diye konuştu.

“TARAFTARLA KARŞI KARŞIYA DEĞİL YAN YANA YÜRÜMEK İSTERİZ”

Kütahya’nın asayiş yönünde örnek illerden biri olduğunu belirten İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik taraftarlarla kurduklara bağa dikkat çekti. Çevik, “Biz bu işin güvenlik boyutundayız. Seyirci ve takımlarla devamlı muhatap oluyoruz. Kütahya’mız asayiş yönünden sıkıntı yaratmayan, örnek illerimizden bir tanesi. Kütahya’daki taraftarlarla bir köprü kurduk, centilmen bir taraftar grubuna sahibiz. Yöneticilerden tek talebimiz taraftarlarına sahip çıksınlar. Sporun sevgi, kardeşlik olduğunu unutmasınlar. Aslında tedbirleri artırıyoruz ancak biz taraftarla karşı karşıya değil yan yana yürüme isteğindeyiz. Biz de Kütahya’nın bir parçasıyız. Kütahya’ya hizmet ediyoruz. Takımlarımızın başarılı olması bizleri mutlu ve motive ediyor. Emniyet teşkilatı olarak Kütahya’nın ve takımlarının hakkını güvenlik boyutunda kimseye yedirmeyiz” ifadelerini kullandı.

“SPORUN DOSTLUK VE BARIŞ DİLİ KULLANILMALI”

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Kulüp Başkanı Adnan Ersoy eğitim amaçlı düşünülen sporun il genelinde yaygınlaştırılması gerektiğini belirterek, “Biz üniversite olarak amatör spor kulüplerimizin yüzde 70’ini oluşturan bir potansiyele sahibiz. Sporu eğitim amaçlı olarak düşünüyoruz ve bunu ilimizde yaygınlaştırmak adına hareket ediyoruz. Hem eğitim sürecini arkadaşlarımız tamamlasın hem de sporun sevgi, barış ve dostluk kanalını kullansınlar diye mücadele ediyoruz. Bugün yapılan bu toplantıyı sürekli hale getirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

“REKABET YALNIZCA SAHADA OLMALI”

TKİ Tavşanlı Linyitspor Kulüp Başkanı Nizamettin Düzgün ise Kütahya ile Tavşanlı arasında herhangi bir sorun olmadığını bir grup taraftarın neden olduğu olumsuz durumları aşma gayretinde olduklarını söyledi. Kütahya’dan bir takımın mutlaka profesyonel ligde olması gerektiğini de dile getiren Düzgün, “Kütahya ve Tavşanlı arasında bazı gruplar nedeniyle husumete neden olan durumları aşmaya çalışacağız. Bu konuda elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz. Rekabetin yalnızca saha içerisinde olmasını istiyoruz. Kütahya’dan bir takımın mutlaka profesyonellikte olması lazım. Profesyonel ligde bir takımımızın olmaması çok acı. Sezonun barış ve dostluk içerisinde geçmesini temenni ediyorum” dedi.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Tavşanlı Moymulspor Kulübü Başkanı Ahmet Sapmaz ise dostluğun sahaya ve saha dışına taşınması için gereken desteği vereceklerini söyledi. Sapmaz, “Kütahyaspor ve Linyitspor’a elimizden geldiğince her mücadelede destek verdik. Amacımız sahada rekabet dışarıda dostluk. Bu konuda elimizden gelen tüm desteği vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.

Birlik ve beraberlik yemeğine Vali Ahmet Hamdi Nayir’in yanı sıra Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, Kütahyaspor Kulubü Başkanı Ahmet Tekdemir, TKİ Tavşanlı Linyitspor Kulüp Başkanı Nizamettin Düzgün, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Kulüp Başkanı Adnan Ersoy, Tavşanlı Moymulspor Kulübü Başkanı Ahmet Sapmaz, kulüp yöneticileri ile futbolcular katıldı.

Birlik ve beraberlik yemeği karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir