Kütahyasspor’da sezon açılışı yapıldı

1309

2017-2018 sezonunda Bölgesel Amatör Ligde (BAL) mücadele edecek olan Kütahyaspor, sezon açılışını yaptı. Dumlupınar stadındaki açılışta siyasiler destek sözü verirken Kütahyaspor yönetimi de hedeflerinin yeniden 3. Lig olduğunu açıkladı.

“DÜŞTÜYSEK KALKMASINI DA BİLİRİZ”

Kütahyaspor’un sezon açılışı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Sezon açılışı konuşmasını yapan Kulüp Başkanı Ahmet Tekdemir, hedeflerinin yeniden 3. Lige çıkmak olduğunu belirtti. 3. Ligten düştüğümüz gibi kalkmasını da biliriz diyen Tekdemir, şöyle konuştu: “Sonu şampiyonluk olan bir yola çıkıyoruz. Sayın milletvekillerimiz ile belediye başkanımızın ciddi destekleri ile takım oluşturuldu. Stat konusu da milletvekillerimiz ile belediye başkanımızın destekleri ile çözülmüş oldu. Bundan dolayı teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz sezon 3. Ligden düşen Kütahyaspor’umuz için çeşitli görüşler ortaya konuldu. Biz Kütahyaspor olarak düştüysek kalkmasını da biliriz. Birlik ve beraberliğimizi doğru bir şekilde sağlayabilirsek Kütahyaspor’umuzu layık olduğu profesyonel liglere tekrar yükseltebiliriz. Bu noktada, taraftarlarımız, idarecilerimiz, yönetim ve sporcularımızla bu şampiyonluğu yeniden getireceğimize hiçbir şüphem yoktur. Yaklaşık iki aydır çok özverili ve verimli bir transfer dönemi geçirdik. Hafta sonu da inşallah Bozüyük Vitraspor maçıyla sezona başlıyoruz. Sonu inşallah şampiyonluk olsun.

“KÜTAHYASPOR İÇİN HERKES SEFERBER OLMALI”

Her zaman spora destek olduklarını ve bundan sonra da desteklerini sürdüreceklerini ifade eden Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu da konuşmasında şunları söyledi: “Göreve gelmeden önce de geldiğimizde de spora her zaman destek olacağımızın sözünü vermiştik. Göreve geldiğimizde de bu sözleri yerine getirmenin gayreti içerisinde olduk. Kütahyapor olarak geçtiğimiz yıl 3. Lige çıkmanın başarısını gösterdik. Bu stadyum ve tüm Kütahya buna şahit. O dönemler milletvekilleri ve belediye olarak takımımızın yanındaydık. Geçen yıl talihsiz bir şekilde Bölgesel Amatör Lige düştük, biz yine takımımızın yanındaydık. Yani başarıda takımının yanında, başarısızlıkta ‘nereye giderse gitsin’ mantığıyla hareket eden bir belediye başkanı, öyle milletvekilleri olmadığımızı, gönülden destek verdiğimizi her daim dile getirdik, bundan sonra da devam edeceğiz. Bunun tüm Kütahya tarafından bilinmesini isterim. Ama takıma sahip çıkmak sadece belediyenin ve yetkili organların görevi değil. Tüm Kütahya’nın sahip çıkması gerekiyor. Memuru, işçisi, pazarcısı, esnafı, kim varsa bu takıma sahip çıkması lazım. İnşallah bu yıl istenen başarıyı yeni yönetim, teknik heyet ve ekibimizle elde ederiz. Ben buna yürekten inanıyorum. Yeter ki futbolseverler bu stadyumu doldursunlar, destek versinler. Biz de zaman buldukça takımımızı izlemeye gelmeye çalışacağız. Gelemezsek de gönlümüzün burada olduğunu, yapılan maçları yakından takip ettiğimizin bilinmesini isterim.

“ATTIĞINIZ HER ŞUT GOL OLSUN”

“Kütahyaspor’un 3. Lige çıkması için, milletvekillerimiz, belediye başkanımız, yönetimimiz ve taraftarlarımızla çok büyük efor sarf etmiştik. İnşallah bu yıl da aynı özveriyi göstererek yeniden 3. Lige çıkacağız, bunu başaracağız” diyen AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel ise, “Güzel bir transfer dönemi geçirildi. Güzel bir takım oluşturuldu. Takımımızın oynayacağı stadyum başta olmak üzere gider eksikliklerin giderilmesi noktasında da önümüzdeki süreçte çalışmaları bakanlık nezdinde takip ediyoruz. İnşallah en kısa sürede bu ihtiyaçları bir neticeye kavuşturmuş olacağız. Buradan, şehrimizde faaliyet gösteren bütün işadamlarımıza seslenmek istiyorum. Bir tane Kütahyaspor’umuz var, başka Kütahyaspor yok. Bir şehir takımızın en azından bir profesyonel ligde mücadele ediyor olması lazım. Bu konuda herkesin taşın altına elini koyması lazım. Futbolcularımız sahada ter dökerken bizler de işadamlarımızla birlikte dışarda büyük oranda takımımıza destek olmamız lazım. Takımı üst lige çıkarıp bundan sonra da her sene bir üst lige çıkmayı da hedef edinmemiz lazım. Bugün burada altyapıda yer alan minikleri görmek beni ayrıca sevindirdi. İnşallah Kütahyaspor altyapıdan sporcularla önemli başarılar sağlayacak. Bu işe çok fazla para harcamadan bu işten para kazanma hedefimiz de olmalı. Bu anlamda yeni sezonun hayırlı olmasını cenabı Allah’tan diliyorum. Futbolcularımızın attığı her şut inşallah gol olsun” diye konuştu.

“KÜTAHYASPOR SEVDAMIZ, HERKES ÖNCE KÜTAHYASPOR’U TUTMALI”

Yeni sezonun hayırlı olması temennisi ile konuşmasına başlayan AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, tüm Kütahyalıları Kütahyaspor’u destekleme çağrısında bulundu. Kendisinin de bir dönem Kütahyaspor forması ile resmi müsabakalara katıldığını aktaran Nazlı, “Yıllar önce ben de Kütahyaspor yıldızlar takımında resmi bir müsabakaya katılmış ve futbolla iştigal etmiştim. Bugün burada genç kardeşlerimizi görünce o yıllar aklıma geldi. Kütahyaspor formasıyla mücadele eden tüm Kütahyasporlu genç kardeşlerime başarılar diliyorum. Kütahyaspor tabi bizim sevdamız, çok küçük yaşlardan beridir bir Kütahyaspor taraftarıyım. Ayrıca buradan şunu ifade etmek isterim ki her şehirde yaşayan kişi kendi şehrinin takımını desteklemesi gerekir. Bizlerde bir alışkanlık olmuş, sadece üç büyük İstanbul takımını tutuyoruz, bu yanlış. Bunlardan vazgeçmemiz lazım. Önce herkes adaletin ve bütün iller arasındaki dengenin sağlanması için öncelikle her şehirde yaşayanların kendi şehrinin takımını desteklemesi lazım. Yani, bir Kütahyalı kardeşimize ‘hangi takımı tutuyorsun’ denildiğinde öncelikle ‘Kütahyaspor’ demesini bilmeliyiz. Bu önemli bir çağrımdır. Ayrıca, tribünlerde maç seyrederken küfrün, şiddetin olmadığı, herkesin coşkuyla kendi takımını desteklediği, sadece kazandığı zaman değil kaybettiği zamanda alkışlarla takımına destek ve moral veren bir taraftar istiyoruz. Sporun, sevginin, barışın ve kardeşliğin dili olması lazım. Spor önemli ve evrensel bir faaliyet. İnşallah bu sezon tribünlerde küfrün, şiddetin olmadığı bir sezon temenni ediyorum. Kütahyaspor’a başarılı bir sezon diliyorum. Bütün gücümüzle arkanızdayız. Şampiyon olmanız için her ne lazımda bir Kütahyaspor taraftarı ve Kütahyasporlu olarak buradan ifade etmek istiyorum. Her şey Kütahyaspro için” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, kurban kesimi yapılarak sezonun başarılı geçmesi için dua edildi.

İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhammed Ender Gümüş, AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odasını temsilen Genel Sekreter Salih Nafi Alıç, çok sayıda Kütahyaspor taraftarlarının katıldığu sezon açılışı programı antrenman ve fotoğraf çekimi ile tamamlandı.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir